Mitä tarkoittaa CrossFit

CrossFitistä on tullut yksi suosituimmista kunto-ohjelmista maailmassa. Se on suunniteltu parantamaan yleistä kuntoasi ja tekemään sinusta vahvemman, nopeamman ja paremman. Mutta mitä CrossFit tarkalleen ottaen on ja mitä se tarkoittaa? Tässä täydellisessä CrossFit-oppaassa vastaamme kaikkiin kysymyksiisi ja annamme sinulle kattavan yleiskatsauksen CrossFitistä.

Mikä on CrossFit?

CrossFit on korkean intensiteetin kunto-ohjelma, jossa yhdistyvät painonnosto, voimistelu ja aineenvaihduntakuntoilu jatkuvasti vaihtelevalla tavalla. Tämä tarkoittaa, että teet joka päivä erilaisen harjoituksen, joka haastaa kehosi eri tavoin. CrossFit on suunniteltu parantamaan kuntoasi kymmenellä eri osa-alueella: sydän- ja verisuoni- ja hengityskestävyys, kestävyys, voima, joustavuus, voima, nopeus, koordinaatio, ketteryys, tasapaino ja tarkkuus.

Miten CrossFit toimii?

CrossFit-harjoituksia tehdään yleensä ryhmässä valmentajan johdolla. Valmentaja ohjelmoi joka päivä erilaisen harjoituksen, joka sisältää lämmittelyn, taito- tai voimaharjoituksen ja päivän harjoituksen (WOD). WOD on yleensä ajoitettu tai pisteytetty harjoitus, joka sisältää yhdistelmän painonnostoa, voimistelua ja aineenvaihdunnan kuntoiluharjoituksia. WOD:n tavoitteena on suorittaa harjoitus mahdollisimman nopeasti tai suorittaa mahdollisimman monta toistoa tietyssä ajassa.

Onko CrossFit turvallista?

Kuten kaikkiin kunto-ohjelmiin, CrossFitiin liittyy riskejä. CrossFit on kuitenkin suunniteltu turvallisuutta ajatellen. Jokaisella CrossFit-valmentajalla on oltava CrossFit-sertifikaatti, joka edellyttää valmennuksessa ja CrossFitissä käytettävien liikkeiden tuntemuksen ja pätevyyden osoittamista. Lisäksi kaikki CrossFit-harjoitukset voidaan skaalata ja muokata yksilön kuntotason ja kykyjen mukaan.

Mitä minun pitäisi odottaa CrossFit-harjoittelulta?

Tyypillinen CrossFit-harjoitus sisältää lämmittelyn, taito- tai voimaharjoituksen ja päivän harjoituksen (WOD). WOD on yleensä ajoitettu tai pisteytetty harjoitus, joka sisältää yhdistelmän painonnostoa, voimistelua ja aineenvaihdunnan kuntoiluharjoituksia. CrossFit-harjoitukset on suunniteltu haastamaan kehosi eri tavoin joka päivä, joten voit odottaa tuntevasi arkuutta ja väsymystä harjoitusten jälkeen.

Mitä hyötyä CrossFitistä on?

CrossFitillä on monia etuja. CrossFit on suunniteltu parantamaan yleistä kuntoasi, joten voit odottaa parannuksia voimassa, kestävyydessä, tehossa ja ketteryydessä. Lisäksi CrossFit-harjoitukset ovat hyviä polttamaan rasvaa, rakentamaan lihaksia ja parantamaan sydän- ja verisuoniterveyttä. CrossFit on myös loistava tapa rakentaa yhteisöllisyyden ja tuen tunnetta, sillä harjoitukset tehdään yleensä ryhmässä.

Pitääkö minun olla hyvässä kunnossa aloittaakseni CrossFitin?

Ei! CrossFit on suunniteltu skaalautuvaksi ja muunneltavaksi yksilön kuntotason ja kykyjen mukaan. Olitpa kokenut urheilija tai täysin aloittelija, CrossFitissä on sinulle paikka.

UKK

K: Kuinka usein minun pitäisi tehdä CrossFitiä?

V: Tämä riippuu kuntotavoitteistasi ja nykyisestä kuntotasostasi. Useimmat CrossFit-urheilijat tekevät CrossFitiä 3-5 kertaa viikossa.

K: Mitä laitteita tarvitsen CrossFitiin?

V: CrossFit-harjoitukset vaativat tyypillisesti tankoja, puskurilevyjä, kahvakuulat, vetotankoja ja monia muita laitteita. Useimmat CrossFit-studiot tarjoavat kuitenkin kaikki tarvitsemasi laitteet.

K: Tuleeko CrossFitin harjoittelemisesta tilaa vievä?

V: CrossFit-harjoitukset on suunniteltu parantamaan yleistä kuntoasi, ei välttämättä lihasmassaa. Jotkut ihmiset voivat kuitenkin nähdä lihasmassan lisääntymisen tavoitteistaan ​​ja ravinnonsaannista riippuen.

K: Onko CrossFit tarkoitettu vain nuorille?

V: Ei! CrossFit sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Itse asiassa monet CrossFit-urheilijat ovat yli 40- tai 50-vuotiaita.

K: Voinko tehdä CrossFitiä, jos minulla on vamma?

V: Tämä riippuu loukkaantumisesta. On aina parasta neuvotella lääkärisi tai fysioterapeutin kanssa ennen uuden kunto-ohjelman aloittamista.

K: Kuinka löydän CrossFit-kuntosalin lähelläni?

V: Voit käyttää CrossFit-sivuston CrossFit-kuntosalin etsintä löytääksesi lähelläsi olevaa kuntosalia.

Johtopäätös

CrossFit on korkean intensiteetin kunto-ohjelma, jossa yhdistyvät painonnosto, voimistelu ja aineenvaihduntakuntoilu jatkuvasti vaihtelevalla tavalla. Se on suunniteltu parantamaan yleistä kuntoasi ja tekemään sinusta vahvemman, nopeamman ja paremman. Olitpa kokenut urheilija tai täysin aloittelija, CrossFit on skaalautuva ja muokattavissa henkilökohtaisen kuntotasosi ja kykyjesi mukaan. Kun lähelläsi on CrossFit-kuntosali, ei ole mitään syytä olla kokeilematta tätä haastavaa ja palkitsevaa kuntoiluohjelmaa.

Muita tärkeitä crossfit-termejä ovat mm. AMRAP, WoTD, Tabata, Burpee, Grace, Fran, Isabel, Murph ja ATG, CFT ja CFWU.