Mitä tarkoittaa Burpee

Useimmat kuntoilijat tai kuntosalilla kävijät tuntevat Burpee-harjoituksen. Se on kokovartaloharjoittelu, joka ei vaadi laitteita ja joka voidaan tehdä milloin tahansa, missä tahansa. Burpees tunnetaan haastavista, mutta tehokkaista. Jos haluat tietää lisää tästä suositusta kehonpainoharjoituksesta, olet tullut oikeaan paikkaan!

Mikä on Burpee?

Burpee on kehonpainoharjoitus, joka sisältää yhdistelmän liikkeitä, kuten kyykkyä, hyppäämistä ja punnerruksia. Harjoitus alkaa yleensä seisoma-asennosta, jonka jälkeen henkilö laskeutuu kyykkyasentoon, hyppää jalkansa takaisin lankku- tai punnerrusasentoon, tekee punnerrusta, hyppää jalkansa takaisin sisään, sitten hyppää räjähdysmäisesti ylös kyykkystä asema.

Burpeen loi 1930-luvulla mies nimeltä Royal H. Burpee. Se suunniteltiin alun perin kunnon arviointityökaluksi, mutta siitä tuli nopeasti suosittu harjoitus, jota käytetään edelleen laajalti.

Burpeen edut

Burpee on loistava koko kehon harjoitus, joka tarjoaa lukuisia etuja. Tässä on joitain etuja, joita voit saavuttaa tekemällä Burpees säännöllisesti:

  • Vahvistaa koko vartaloa: Burpee on yhdistelmäharjoitus, joka harjoittelee useita lihasryhmiä, kuten rintakehä, käsivarret, nelipäiset lihakset, pakaralihakset, reisilihakset ja sydän.
  • Parantaa kardiovaskulaarista kestävyyttä: Burpees on korkean intensiteetin harjoitus, joka voi nostaa sykettäsi, mikä tekee niistä erinomaisen kardiovaskulaarisen harjoituksen.
  • Edistää aineenvaihduntaa: Burpees voi myös lisätä aineenvaihduntaa, mikä voi auttaa sinua polttamaan enemmän kaloreita koko päivän.
  • Kätevä tehdä: Burpeet eivät vaadi laitteita, ja ne voidaan tehdä missä tahansa, mikä tekee niistä loistavan harjoituksen ihmisille, joilla ei ole pääsyä kuntosalille.

Kuinka tehdä Burpee

Tässä on vaiheittainen opas Burpeesin tekemiseen:

  1. Seiso jalat hartioiden leveydellä, vatsalihakset kiinni ja kädet rinnallasi.
  2. Laske vartalosi kyykkyasentoon kädet maassa edessäsi.
  3. Potkaise sitten jalat takaisin punnerrusasentoon.
  4. Tee punnerrus ja palaa sitten lähtöasentoon.
  5. Hyppää yhdellä pehmeällä liikkeellä räjähdysmäisesti ylös ja ojenna kätesi pään yläpuolelle.

Voit muokata harjoitusta lisäämällä hypyn tai polven liikkeen loppuun.

UKK

Ovatko Burpees tehokkaita?

Kyllä, Burpees on erittäin tehokas harjoitus, joka harjoittelee useita lihasryhmiä ja tarjoaa erilaisia ​​​​etuja, kuten paremman kardiovaskulaarisen kestävyyden, lisääntyneen aineenvaihdunnan ja yleisen voiman.

Kuinka monta Burpeea minun pitäisi tehdä saadakseni tuloksia?

Burpeiden määrä riippuu kuntotasostasi ja tavoitteistasi. Jos Burpees on sinulle uusi, aloita muutamalla toistolla ja lisää toistomäärää vähitellen, kun vahvistut. Pyri tekemään vähintään kolme sarjaa 10-15 toistoa saadaksesi parhaan hyödyn.

Voiko Burpees auttaa minua laihduttamaan?

Kyllä, Burpees voi auttaa painonpudotuksessa lisäämällä aineenvaihduntaa ja polttamalla enemmän kaloreita päivän aikana. Parhaiden tulosten saavuttamiseksi on kuitenkin tärkeää yhdistää ne terveelliseen ruokavalioon.

Voinko muokata Burpeeja, jos olen aloittelija?

Kyllä, voit muokata Burpeesia tekemällä puolikyykky tai poistamalla punnerrusta. Voit myös tehdä askelta taaksepäin hyppäämisen sijaan, jotta se olisi vähemmän intensiivistä.

Voiko Burpees aiheuttaa vammoja?

Kuten mikä tahansa harjoitus, jos se tehdään väärin tai väärässä muodossa, Burpees voi johtaa loukkaantumiseen. Varmista, että lämmität kunnolla, käytä oikeaa muotoa ja aloita pienemmällä toistolla, jos olet aloittelija.

Johtopäätös

Burpees on erinomainen koko kehon harjoitus, jonka voit tehdä milloin tahansa ja missä tahansa ilman laitteita. Se on tehokas tapa parantaa kardiovaskulaarista kestävyyttäsi, polttaa kaloreita ja vahvistaa koko kehoasi. Oikean muodon ja johdonmukaisuuden ansiosta Burpees voi auttaa sinua saavuttamaan kuntotavoitteesi ja parantamaan yleistä terveyttäsi.