Mitä tarkoittaa Citius, Altius, Fortius

Olympialaisten motto on ”Citius, Altius, Fortius”, joka on latinaa ja tarkoittaa ”nopeampi, korkeampi, vahvempi”. Mottoa käytettiin ensimmäisen kerran Pariisin olympialaisissa vuonna 1924. Motto edustaa urheilijoiden pyrkimystä huippuosaamiseen ja kannustaa heitä pyrkimään parempiin ja korkeampiin tavoitteisiin. Se edustaa myös päättäväisyyden, kurinalaisuuden ja ryhmätyön olympiaarvoja. Motto on inspiroinut monia urheilijoita tavoittelemaan olympiaihanteita, ja siitä on tullut olympiahengen symboli. Siitä on myös tullut suosittu lause, jota käytetään jokapäiväisessä elämässä rohkaisemaan ihmisiä pyrkimään erinomaisuuteen kaikessa, ei vain urheilussa.

Sanojen Citius, Altius, Fortius merkitys

Motton ensimmäinen osa ”Citius” tarkoittaa ”nopeampaa”. Se edustaa urheilijoiden halua olla nopeampia kuin kilpailijansa ja saavuttaa henkilökohtaiset ennätyksensä. Se edustaa myös urheilijoiden pyrkimystä kehittyä ja olla paras mahdollinen. Motton toinen osa ”Altius” tarkoittaa ”korkeampaa”. Se edustaa urheilijoiden halua hypätä korkeammalle, heittää kauemmaksi ja saavuttaa korkeampia tavoitteita. Se edustaa myös urheilijoiden kykyä voittaa esteitä ja saavuttaa uusia korkeuksia. Motton kolmas osa ”Fortius” tarkoittaa ”voimakkaampaa”. Se edustaa urheilijoiden halua olla vahvempia kuin kilpailijansa ja työntää kehoaan äärirajoille. Se edustaa myös urheilijoiden henkistä voimaa, kestävyyttä ja kykyä voittaa haasteita.

UKK

Mikä on olympialaisten motto?

Olympialaisten motto on ”Citius, Altius, Fortius”, joka on latinaa ja tarkoittaa ”nopeampi, korkeampi, vahvempi”. Motto edustaa urheilijoiden pyrkimystä huippuosaamiseen ja kannustaa heitä pyrkimään parempiin ja korkeampiin tavoitteisiin.

Mistä olympiamotto tuli?

Olympiamottoa käytettiin ensimmäisen kerran Pariisin olympialaisissa vuonna 1924. Kansainvälisen olympiakomitean perustaja Pierre de Coubertin keksi mottonaan edustamaan olympialaisten arvoja, joita ovat päättäväisyys, kuri ja ryhmätyö.

Mitä olympiamotto tarkoittaa?

Motton ensimmäinen osa ”Citius” tarkoittaa ”nopeampaa”. Toinen osa, ”Altius”, tarkoittaa ”korkeampaa”. Kolmas osa, ”Fortius”, tarkoittaa ”vahvempaa”. Yhdessä motto edustaa urheilijoiden pyrkimystä huippuosaamiseen ja kannustaa heitä pyrkimään parempiin ja korkeampiin tavoitteisiin.