Mitä tarkoittaa CFT eli CrossFit Total

CFT (CrossFit Total) on benchmark-testi, jota käytetään urheilijan yleisen voiman ja kuntotason arvioimiseen. Se on yhteensä kolmen liikemallin summa, ja jokainen näistä liikkeistä suoritetaan maksimaalisella vaivalla. Kolme liikettä ovat selkäkyykky, maastaveto ja pystypunnerrus. Kaikilla kolmella liikkeellä nostettua kokonaispainoa kutsutaan CrossFit Totaliksi, ja sitä käytetään urheilijan kokonaisvoiman mittana.

Ohjeet

Tämä harjoitus on maksimiponnistusta varten, ja siinä on kolme nostoa, jotka on suoritettava peräkkäin. Kolme harjoitusta ovat selkäkyykky, maastaveto ja pystypunnerrus, ja ne on suoritettava luetellussa järjestyksessä. Jokaisella liikkeellä on tietty määrä yrityksiä, ja urheilijan on suoritettava jokainen harjoitus maksimipainolla.

Näin suoritat CFT-harjoituksen:

  1. Aloita harjoitus 15 minuutin lämmittelyllä, joka koostuu dynaamisista venyttelyistä ja liikkuvuusharjoituksista.
  2. Ensimmäinen liike on selkäkyykky. Urheilijalla on kolme yritystä nostaa maksimipainoaan yhtä toistoa kohden. Lepää tarvittaessa yritysten välillä.
  3. Toinen liike on maastaveto. Urheilijalla on kolme yritystä nostaa maksimipainoaan yhtä toistoa kohden. Lepää tarvittaessa yritysten välillä.
  4. Kolmas ja viimeinen osa on pystypunnerrus. Urheilijalla on kolme yritystä nostaa maksimipainoaan yhtä toistoa kohden. Lepää tarvittaessa yritysten välillä.
  5. Laske viimeisen yrityksen jälkeen nostettu paino yhteen kaikissa kolmessa liikkeessä saadaksesi CrossFit-kokonaispisteet.

UKK

Kenen tulisi suorittaa CFT-harjoitus?

CFT-harjoitus on suunniteltu urheilijoille, joilla on vankka perusta voimaharjoitteluun ja jotka haluavat testata yleistä vahvuuttaan ja kuntoaan.

Onko CFT:n suorittamiselle tietty ikävaatimus?

CFT-harjoittelun voivat suorittaa kaiken ikäiset urheilijat, kunhan heillä on vankka pohja voimaharjoitteluun ja he ovat vammattomia. On kuitenkin suositeltavaa keskustella lääkärin kanssa ennen uuden harjoitusohjelman aloittamista.

Voinko suorittaa CFT-treenin yksin?

On turvallisempaa suorittaa CFT-harjoittelu sertifioidun kuntoammattilaisen valvonnassa. Jos kuitenkin päätät suorittaa sen yksin, varmista, että käytät oikeaa muotoa suorittaessasi jokaista harjoitusta ja varmista, että sinulla on aina tarkkailija turvallisuuden lisäämiseksi.

Kuinka usein minun pitäisi suorittaa CFT-treeniä?

CFT-harjoitus on vertailutesti, eikä sitä tule suorittaa joka päivä. On suositeltavaa suorittaa se kuuden kuukauden välein, jotta voit seurata edistymistäsi ja säätää harjoitusohjelmaasi sen mukaisesti.

Entä jos en pysty nostamaan maksimipainoani yhdellä toistolla?

Jos et pysty nostamaan maksimipainoasi yhdellä toistolla, älä huoli. Kirjaa paino ylös ja yritä uudelleen seuraavan kerran. Johdonmukainen harjoittelu ja harjoittelu auttavat sinua nostamaan raskaampia painoja ajan myötä.

Voinko muokata CFT-harjoitusta?

Voit muokata CFT-harjoitusta kuntotasosi mukaan. Kolmen liikkeen on kuitenkin pysyttävä samoina, ja yritysten lukumäärän tulee olla tasainen.

Mitä minun pitäisi tehdä CFT-harjoituksen jälkeen?

Muista jäähtyä CFT-harjoittelun jälkeen staattisilla venytyksillä ja vaahtorullalla, mikä auttaa vähentämään lihaskipua ja ehkäisemään loukkaantumisia. On myös suositeltavaa tallentaa CrossFit-kokonaispisteesi ja seurata edistymistäsi ajan myötä.

Johtopäätös

CFT-harjoittelu on lopullinen voiman ja kunnon testi, ja se on erinomainen tapa arvioida yleistä suorituskykyäsi. Muista käyttää oikeaa muotoa suoritettaessa jokaista harjoitusta ja pidä aina paikalla tarkkailija turvallisuuden lisäämiseksi. Johdonmukainen harjoittelu ja harjoittelu auttavat sinua nostamaan raskaampia painoja ajan myötä, ja edistymisen seuranta auttaa sinua muokkaamaan harjoitusohjelmaasi vastaavasti.