Mitä tarkoittaa shill tai shilling eli shillaus

Jos vietät aikaa verkkomarkkinoinnin tai kryptovaluuttojen maailmassa, olet ehkä törmännyt termiin ”to shill”. Tämä termi voi olla hämmentävä tai jopa harhaanjohtava niille, jotka eivät sitä tunne. Tässä artikkelissa selitämme sanan ”to shill” merkityksen ja annamme esimerkkejä sen käytöstä.

Mitä ”shilling” tarkoittaa?

Termi ”shilling” eli shillaus viittaa tuotteen tai palvelun mainostamiseen tai mainostamiseen henkilökohtaisen hyödyn saamiseksi paljastamatta eturistiriitoja. Toisin sanoen shillingiä käyttävä henkilö yrittää saada muut ostamaan tai sijoittamaan johonkin, mutta heillä on oma etunsa, että se menee hyvin. Tämä voi tehdä heidän mainostamisestaan ​​puolueellista tai jopa epärehellistä.

Esimerkkejä ”to shill”

  • Sosiaalisen median vaikuttaja, joka saa ilmaisia ​​tuotteita yhdeltä yritykseltä, saattaa ”sylkeä” kyseiselle yritykselle mainostaen tuotteitaan paljastamatta tosiasiaa, että he saivat ne ilmaiseksi.
  • Joku, joka on voimakkaasti sijoittanut tiettyyn kryptovaluuttaan, saattaa ”shillata” kyseistä kryptovaluuttaa ja edistää sen potentiaalista arvoa paljastamatta taloudellista osuuttaan siinä.
  • Bloggaaja, joka saa palkkion tietyn tuotteen mainostamisesta, saattaa ”shillata” kyseisestä tuotteesta paljastamatta taloudellista suhdettaan yritykseen.

Kuinka välttää shillausta

Jos olet vaikuttaja tai markkinoija, on tärkeää kertoa avoimesti mahdollisista eturistiriidoistasi. Tämä tarkoittaa paljastamista, jos olet saanut jotakin tuotetta tai korvausta mainostammaltasi yritykseltä tai onko sinulla taloudellinen osuus tuotteesta tai palvelusta. Tämän laiminlyönti voi vahingoittaa mainettasi ja uskottavuuttasi.

UKK

Mitä eroa on shillingillä ja mainonnalla?

Mainonta on myynninedistämismuoto, jossa yritys maksaa mainostilasta tuotteidensa tai palveluidensa esittelyyn. Shilling puolestaan ​​viittaa toimintaan, jossa mainostetaan jotain henkilökohtaisen hyödyn saamiseksi paljastamatta eturistiriitoja.

Onko shillaus laitonta?

Shilling eli shillaus voi olla epäeettistä, mutta se ei aina ole laitonta. Joissakin tapauksissa voi olla ristiriidassa alustan, kuten sosiaalisen median sivustojen, ehtojen ja ehtojen kanssa.

Mitä seurauksia shillingistä on?

Shilling voi vahingoittaa henkilön mainetta ja uskottavuutta. Se voi myös vahingoittaa mainostettavan tuotteen tai palvelun mainetta, jos ihmiset huomaavat shillin puolueellisuuden tai epärehellisyyden. Joissakin tapauksissa se voi johtaa oikeudellisiin seurauksiin tai sakkoihin.

Johtopäätös

Shillaus tai ”to shill” on mainostaa jotain henkilökohtaisen hyödyn saamiseksi paljastamatta eturistiriitoja. On tärkeää olla avoin kaikista taloudellisista suhteista tai ennakkoluuloista, joita henkilöllä voi olla mainostettaessa tuotetta tai palvelua uskottavuuden säilyttämiseksi ja maineen vahingoittamisen välttämiseksi.