Mitä tarkoittaa Bilderberg

Bilderberg Group on vuosittainen kutsukonferenssi, johon osallistuu noin 130 osallistujaa enimmäkseen Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta. Konferenssi on nimetty Hollannissa sijaitsevan Hotel de Bilderbergin mukaan, jossa ensimmäinen konferenssi pidettiin vuonna 1954. Ryhmä tunnetaan salailusta, ja osallistujat ovat vannoneet salassapitovalan konferenssin aikana keskusteltavasta.

Bilderberg-ryhmä on usein salaliittoteorioiden kohteena, ja jotkut uskovat sen olevan salainen seura, joka hallitsee maailman hallituksia ja talouksia. Ryhmä kuitenkin väittää, että se on yksinkertaisesti foorumi vilpittömälle ja epäviralliselle keskustelulle maailman tärkeistä asioista.

Vaikka Bilderberg-ryhmä ei anna julkisia lausuntoja keskusteluistaan, vuotaneiden raporttien mukaan aikaisemmat keskustelut ovat käsitelleet sellaisia ​​aiheita kuin globalisaatio, terrorismi, Irakin sota ja ilmastonmuutos.

Bilderberg-ryhmän historia

Bilderberg-ryhmän perusti vuonna 1954 Alankomaiden prinssi Bernhard puolalaisen poliittisen neuvonantajan Józef Retingerin ja belgialaisen taloustieteilijän Paul Van Zeelandin avustuksella. Ryhmä perustettiin vastauksena lisääntyneeseen amerikkalaisvastaisuuteen Euroopassa toisen maailmansodan jälkeen, ja sen tavoitteena oli vahvistaa siteitä Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä.

Ensimmäinen Bilderberg-konferenssi pidettiin Hotel de Bilderbergissä Oosterbeekissä, Alankomaissa, ja siihen osallistui 50 osallistujaa, mukaan lukien poliitikot, tutkijat ja yritysjohtajat. Konferenssi pidettiin salassa, jotta se ei herättäisi mediahuomiota, ja osallistujia kehotettiin olemaan puhumatta lehdistölle.

Bilderberg-ryhmä on kokoontunut joka vuosi vuodesta 1954 lähtien, ja jokainen konferenssi on pidetty eri paikassa. Viimeaikaisia ​​konferensseja on pidetty Torinossa, Italiassa; Chantilly, Virginia, Yhdysvallat; ja Montreux, Sveitsi.

UKK

Mikä on Bilderberg-ryhmän tarkoitus?

Bilderberg-ryhmä kuvailee itseään foorumiksi, jossa käydään avointa ja epävirallista keskustelua tärkeistä maailman edessä olevista asioista. Ryhmän tavoitteena on vahvistaa siteitä Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä.

Kuka osallistuu Bilderberg-ryhmän kokouksiin?

Bilderberg Group on kutsukonferenssi, johon osallistuu noin 130 osallistujaa, enimmäkseen Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta. Osallistujia on poliitikkoja, tutkijoita ja yritysjohtajia.

Mistä asioista Bilderberg-ryhmän kokouksissa keskustellaan?

Bilderberg-ryhmä ei anna julkisia lausuntoja keskusteluistaan. Vuodetut raportit ovat kuitenkin viittaaneet siihen, että aikaisemmat keskustelut ovat käsitelleet sellaisia ​​aiheita kuin globalisaatio, terrorismi, Irakin sota ja ilmastonmuutos.

Onko Bilderberg-ryhmää koskevissa salaliittoteorioissa totta?

Ei ole todisteita Bilderberg-ryhmää koskevien salaliittoteorioiden tueksi. Ryhmä väittää, että se on yksinkertaisesti foorumi vilpittömälle ja epäviralliselle keskustelulle maailman tärkeistä asioista.

Voivatko kansalaiset osallistua Bilderberg-ryhmän kokoukseen?

Ei, Bilderberg-ryhmä on konferenssi, johon saa vain kutsut, eikä yleisö voi osallistua siihen.

Yhteenvetona totean, että Bilderberg-ryhmä on salaperäinen konferenssi, joka on herättänyt paljon salaliittoteorioita. Salailusta huolimatta on selvää, että konferenssi on yksinkertaisesti foorumi avoimille ja epävirallisille keskusteluille tärkeistä maailman edessä olevista asioista, eikä ole todisteita ryhmää koskevien salaliittoteorioiden tueksi.