Mitä tarkoittaa pwned

Oletko koskaan kuullut termiä ”pwned” verkossa ja miettinyt, mitä se tarkoittaa? Slangista on tullut yleinen ilmaus, jota käytetään online-pelaamisessa ja muissa Internet-yhteisöissä.

Termi ”pwned” sai alkunsa sanan ”owned” kirjoitusvirheestä suositussa Warcraft-nimisessä online-pelissä. Kirjoitusvirhe tapahtui, kun pelaaja yritti kirjoittaa ”owned”, mutta painoi vahingossa ”p”-näppäintä ”o”-näppäimen sijaan. Sittemmin termistä ”pwned” on tullut osa Internetin slangia, jota käytetään kuvaamaan tilanteita, joissa yksi henkilö tai tiimi on täysin dominoinut toista.

Ajan myötä termi on laajentunut kattamaan myös muut tilanteet. Jos esimerkiksi jonkun sosiaalisen median tilille hakkeroidaan, hän saattaa sanoa, että hänet on ”pwned”. Sitä voidaan käyttää myös kuvaamaan henkilöä, jota on jollain tavalla huijattu tai huijattu.

UKK

Kuinka äännetään ilmaisu ”pwned”?

Sanan ”pwned” oikea ääntäminen on kuin sana ”owned”, mutta sen alussa on ”p”-ääni ”o”:n sijaan.

Onko ”pwned” oikea sana?

Ei, ”pwned” ei ole oikea sana englannin kielessä, mutta siitä on tullut yleisesti käytetty slangitermi Internetissä.

Kuinka voin käyttää sanaa ”pwned” lauseessa?

”Minua tyrmäsi juuri tuo pelin viimeinen laukaus.”

Mitä muita muunnelmia tai kirjoitusasuja sanasta ”pwned” on?

Muita sanan ”pwned” muunnelmia ovat ”pwnt”, ”pwn’d” ja ”poned”.

Käytetäänkö sanaa ”pwned” aina negatiivisesti?

Vaikka sanaa ”pwned” käytetään usein kuvaamaan tilanteita, joissa jotakuta tai jotain on hallittu tai voitettu, sitä voidaan käyttää myös leikkisällä tai leikkiä ystävien tai verkkoyhteisöjen välillä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että ”pwned” on slangilause, josta on tullut yleinen ilmaus online-pelaamis- ja Internet-yhteisöissä. Vaikka se sai alkunsa kirjoitusvirheestä, se on kehittynyt kuvaamaan tilanteita, joissa yksi henkilö tai joukkue hallitsee toista tai joku on huijattu tai huijattu. Joten kun seuraavan kerran näet tai kuulet termin ”pwned”, tiedät tarkalleen, mitä se tarkoittaa!