Mitä tarkoittaa Megadeth

Megadeth on thrash metal -yhtye, joka perustettiin 12. kesäkuuta 1983 Los Angelesissa, Kaliforniassa. Bändin perustivat kitaristi Dave Mustaine ja basisti David Ellefson, jotka olivat aiemmin soittaneet Metallicassa.

Mustaine keksi nimen Megadeth luettuaan aikakauslehtiartikkelin termistä ”megadeath”. Termi viittaa miljoonan ihmisen hengen tuhoutumiseen ydinräjähdyksessä. Mustainen piti termiä sopivan heavy metal -yhtyeelle. Hän kuitenkin muutti oikeinkirjoituksen ”Megadethiksi” välttääkseen mahdolliset sensuurin tai kiistan aiheuttamat ongelmat.

Megadethin sanoitukset käsittelevät usein poliittisia ja sosiaalisia kysymyksiä, jotka vaihtelevat sodasta ja korruptiosta henkilökohtaisiin kamppailuihin ja riippuvuuteen. Bändin intensiivinen musiikki ja ajatuksia herättävät sanat ovat tehneet heistä yhden kaikkien aikojen arvostetuimmista ja vaikutusvaltaisimmista metallibändeistä.

Usein kysyttyä Megadethista

Mikä on tarina Megadethin logon takana?

Megadethin logossa on kallo ristikkäin miekoineen. Logon on suunnitellut itse Dave Mustaine, joka on saanut inspiraationsa merirosvojen käyttämästä kallo- ja ristiluista symbolista. Ristikkäiset miekat edustavat yhtyeen aggressiivista ja taistelevaa luonnetta.

Mitkä ovat Megadethin suosituimpia kappaleita?

Megadeth on julkaissut monia suosittuja ja vaikutusvaltaisia ​​kappaleita uransa aikana, mukaan lukien ”Symphony of Destruction”, ”Peace Sells… But Who’s Buying?”, ”Hangar 18”, ”Holy Wars… The Punishment Due” ja ”Sweating” Luoteja.”

Kuka on ollut Megadethissa vuosien ajan?

Megadeth on käynyt läpi monia kokoonpanomuutoksia vuosien varrella. Bändin nykyiseen kokoonpanoon kuuluvat Dave Mustaine laulajassa ja kitarassa, David Ellefson bassossa, Kiko Loureiro kitarassa ja Dirk Verbeuren rummuissa.

Mitä palkintoja Megadeth on voittanut?

Megadeth on voittanut lukuisia palkintoja uransa aikana, mukaan lukien 12 Grammy-ehdokkuutta ja yhden Grammy-palkinnon vuoden 2016 albumiltaan ”Dystopia”. Bändi on voittanut myös useita muita palkintoja, mukaan lukien Metal Hammerin Golden Gods Award -palkinnon parhaasta albumista vuonna 2016.

Mikä on Megadethin uusin albumi?

Megadethin uusin albumi on ”The Sick, the Dying… and the Dead!”, jonka on määrä julkaista 26.11.2021.

Milloin ja missä voin nähdä Megadethin esiintyvän livenä?

Megadeth tunnetaan intensiivisistä ja sähköistävästä live-esityksestään. Katso yhtyeen virallisilta verkkosivuilta tai sosiaalisen median sivuilta tietoa tulevista kiertuepäivistä ja lipuista.