Mitä tarkoittaa GIGN

Groupe d’intervention de la Gendarmerie nationale (GIGN) on Ranskan asevoimien, erityisesti kansallisen santarmerien, eliittiyksikkö. Yksikkö on erityisesti koulutettu ja varustettu käsittelemään korkean riskin tilanteita, kuten terrorismintorjuntaa, panttivankien pelastusta ja muita vastaavia tehtäviä. GIGNiä ylistetään yhdeksi maailman parhaista terrorismintorjuntayksiköistä, ja se on ollut mukana erittäin onnistuneissa tehtävissä vuosien ajan.

GIGNin historia

GIGN perustettiin vuonna 1974 vastauksena lisääntyneeseen terrorismin riskiin Ranskassa. Ranskan hallitus tunnusti, että tarvitaan erikoisyksikkö, joka pystyisi käsittelemään monimutkaisia ​​ja riskialttiita tilanteita, joita tavalliset lainvalvontaviranomaiset ja sotilasyksiköt eivät pystyneet käsittelemään. GIGN perustettiin vastauksena tähän tarpeeseen.

Vuosien varrella GIGN on ollut mukana monissa onnistuneissa tehtävissä, joista joistakin on tullut legendaa. Merkittävimpiä tehtäviä, joihin GIGN on osallistunut, ovat Algerian terroristien vuonna 1994 suorittama Air Francen lentokoneen kaappaus, joka päättyi kaikkien panttivankien pelastukseen, sekä Charlie Hebdon vuoden 2015 terrori-iskut, joissa GIGN:llä oli tärkeä rooli neutraloinnissa. terroristit.

Koulutus ja valinta

GIGN koostuu korkeasti koulutetusta ja ammattitaitoisesta henkilöstöstä, joka on valittu Ranskan santarmiehistöstä. GIGNin valintaprosessi on erittäin tiukka ja sisältää sarjan fyysisiä, psykologisia ja teknisiä testejä, jotka on suunniteltu karsimaan pois ehdokkaat, jotka eivät ole tehtäviensä tasalla.

Kun GIGN-henkilöstö on valittu, se käy läpi laajan koulutuksen useilla eri aloilla, kuten ampumataidossa, lähitaistelussa, pommien hävittämisessä ja panttivankineuvotteluissa. Koulutusta järjestetään jatkuvasti, ja henkilökunta hioo jatkuvasti taitojaan ja parantaa tekniikkaansa.

Varusteet ja aseet

GIGN on varustettu edistyneimmillä ja erikoistuneimmilla saatavilla olevilla laitteilla ja aseilla. Tämä sisältää erikoisvarusteet kemiallisten, biologisten, säteily- ja ydintilanteiden (CBRN) käsittelyyn sekä kehittyneet viestintälaitteet koordinointia ja viestintää varten korkean stressin tilanteissa.

GIGN-henkilöstöllä on myös erilaisia ​​aseita, kuten pistooleja, kiväärejä, haulikoita ja erikoisaseita, kuten MP5-konepistooli ja HK416-rynnäkkökivääri.

UKK

Mikä on GIGNin rooli?

GIGNin tehtävänä on ensisijaisesti hoitaa riskitilanteita, kuten terrorismin vastaisia ​​operaatioita, panttivankien pelastusta ja muita vastaavia tehtäviä. Yksikkö on mukana myös muiden Ranskan lainvalvontaviranomaisten ja sotilasyksiköiden koulutuksessa ja tukemisessa.

Miten GIGN eroaa muista terrorismin vastaisista yksiköistä?

GIGN on ainutlaatuinen siinä mielessä, että se on osa Ranskan santarmietä, joka on armeijan haara, sen sijaan että se olisi erillinen lainvalvontaviranomainen. Tämän ansiosta GIGN voi toimia itsenäisemmin ja joustavammin kuin muut lainvalvontaviranomaiset. Lisäksi GIGN tunnetaan panttivankineuvottelun asiantuntemuksestaan, joka on monissa riskitilanteissa välttämätön taito.

Onko GIGN koskaan ollut mukana epäonnistuneissa tehtävissä?

Kuten kaikilla muillakin sotilas- tai lainvalvontayksiköillä, GIGNillä on ollut osuutensa epäonnistuneista tehtävistä. Yksikön menestysprosentti on kuitenkin erittäin korkea, ja sitä pidetään laajalti yhtenä maailman parhaista terrorismintorjuntayksiköistä.

Voivatko siviilit liittyä GIGNiin?

Ei, vain Ranskan santarmijoukon jäsenet voivat liittyä GIGN:iin.

Onko GIGN aktiivinen vain Ranskassa?

Ei, GIGN on mukana myös kansainvälisissä tehtävissä ja on lähetetty muihin maihin tukemaan Ranskan hallituksen etuja ulkomailla.