Mitä tarkoittaa meta tieto

Jos olet uusi verkkosivustokehityksen parissa, olet ehkä törmännyt termiin ”meta”. Se on tärkeä osa verkkosivujen suunnittelua ja kehitystä. Tässä oppaassa selitämme metan merkityksen ja annamme esimerkkejä, jotka auttavat sinua ymmärtämään, miten se toimii.

Mikä on Meta?

Meta viittaa verkkosivun tietoihin, joita ei näytetä sivulla itse, vaan jotka sisältyvät HTML-koodiin. Nämä tiedot voivat auttaa hakukoneita ymmärtämään sivun sisältöä ja auttaa käyttäjiä löytämään etsimänsä tiedot.

On olemassa erilaisia ​​metatietoja, kuten:

 • Sisällönkuvauskentät: Anna tietoja sivun sisällöstä, kuten avainsanoja, kuvauksia ja kirjoittajaa.
 • Meta-otsikot: Sivun otsikko on tärkeä hakukoneille ja käyttäjille. Sen tulee olla kuvaava, mutta ytimekäs.
 • Metakuvaukset: Lyhyt yhteenveto sivun sisällöstä, joka näkyy hakukoneen hakutuloksissa.

Miksi meta on tärkeä?

Metatiedot ovat tärkeitä hakukoneoptimoinnissa (SEO). Se auttaa hakukoneita ymmärtämään sivun sisältöä, mikä helpottaa sivujen sijoittumista hakukonetulossivulle (SERP). Sisällönkuvauskenttien ja otsikoiden hyvä käyttö voi myös tehdä verkkosivustostasi käyttäjäystävällisemmän, jolloin käyttäjät löytävät tarvitsemansa tiedot helpommin.

Kuinka luoda sisällönkuvauskenttiä ja otsikoita

Web-sivua luotaessa sisällönkuvauskentät ja otsikot on sisällytettävä HTML-koodiin. Tässä on esimerkkejä siitä, miten tämä tehdään:

Sisällönkuvauskentät Esimerkki:

 <meta name="keywords" content="web development, coding, HTML">
 <meta name="description" content="Learn about web development and HTML coding.">
 <meta name="author" content="John Doe">

Esimerkki sisällönkuvauskentästä:

 <title>Web Development and HTML Coding</title>

On tärkeää huomata, että metatietojen tulee olla sivun sisällön kannalta olennaisia, eikä niitä saa täytää liikaa avainsanoja. Avainsanojen liiallinen käyttö voi johtaa hakukoneille rangaistukseen, mikä vahingoittaa verkkosivustosi sijoitusta.

UKK

Mitä hyötyä metan käytöstä on?

Metatiedot voivat auttaa lisäämään verkkosivustosi näkyvyyttä hakukoneiden tuloksissa, jolloin käyttäjien on helpompi löytää sisältösi. Se voi myös parantaa käyttökokemusta tarjoamalla selkeää ja tiivistä tietoa sivun sisällöstä.

Mitkä ovat yleisiä sisällönkuvauskenttiä?

Joitakin yleisiä sisällönkuvauskenttiä ovat:

 • Avainsanat
 • Kuvaus
 • Tekijä
 • Viewport
 • Robotit

Mitä eroa on sisällönkuvauskenttien ja metaotsikoiden välillä?

Sisällönkuvauskentät antavat tietoa sivun sisällöstä, kun taas sisällönkuvauskentät tarjoavat sivun otsikon, joka näkyy hakukoneen tuloksissa. Molemmat ovat tärkeitä hakukoneoptimoinnin ja yleisen käyttökokemuksen kannalta.

Mikä on paras tapa käyttää metatietoa?

Metatietojen tulee olla merkityksellisiä sivun sisällön kannalta, eikä niitä saa olla liikaa avainsanoja. Käytä selkeää ja tiivistä kieltä kuvauksissasi ja otsikoissasi ja varmista, että ne ovat yksilöllisiä jokaiselle verkkosivustosi sivulle.

Kuinka tarkistan verkkosivustoni metatiedot?

Voit käyttää erilaisia ​​työkaluja, kuten Google Search Consolea tai Lighthousea Google Chromessa tarkistaaksesi verkkosivustosi metatiedot.

Ymmärtämällä metan merkityksen ja tärkeyden voit optimoida verkkosivustosi hakukoneita varten ja tarjota kävijöille paremman käyttökokemuksen.