Mitä tarkoittaa fyysinen

Fyysinen viittaa kaikkeen, mikä liittyy kehoon, liikkeeseen, energiaan ja muihin näkökohtiin, jotka voidaan havaita aisteilla. Fyysisiin aktiviteetteihin kuuluvat kaikenlaiset liikkeet, jotka lisäävät kehon liikettä ja stimuloivat kehon energiajärjestelmää. Fyysinen aktiivisuus on välttämätöntä hyvän terveyden ja yleisen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi. On useita syitä, jotka tekevät liikunnasta tärkeän jokapäiväisessä elämässämme.

Miksi liikunta on tärkeää?

Seuraavassa on muutamia tapoja, joilla fyysinen aktiivisuus voi hyödyttää kehoa:

  • Parantaa fyysistä kuntoa ja yleistä lihasvoimaa
  • Vähentää riskiä sairastua kroonisiin sairauksiin, kuten verenpainetautiin, diabetekseen ja erilaisiin syöpiin
  • Vähentää stressitasoa ja parantaa itsetuntoa
  • Edistää kognitiivisia toimintoja ja oppimista
  • Parantaa unen laatua

Fyysisen aktiivisuuden tyypit

Ihmiset voivat harjoittaa kahta päätyyppiä fyysistä toimintaa:

  1. Aerobinen toiminta: Tämä koskee mitä tahansa toimintaa, joka käyttää suuria lihaksia ja lisää sykettä. Esimerkkejä ovat juoksu, pyöräily ja uinti.
  2. Voimaharjoittelu: Se sisältää painojen tai vastusnauhojen käytön lihasmassan ja -voiman lisäämiseksi.

UKK

K. Kuinka paljon fyysistä aktiivisuutta henkilö tarvitsee?

V. American Heart Associationin mukaan yksilöiden tulisi pyrkiä harjoittamaan vähintään 150 minuuttia kohtalaista liikuntaa viikossa tai 75 minuuttia voimakasta liikuntaa viikossa optimaalisen terveyden ja hyvinvoinnin saavuttamiseksi.

K. Liittyykö fyysiseen toimintaan riskejä?

V. Kyllä, fyysiseen toimintaan liittyy mahdollisia riskejä, kuten tuki- ja liikuntaelinten vammat, ylikunto ja kuivuminen. Näitä riskejä voidaan kuitenkin pienentää asianmukaisella koulutuksella, tarvittavilla varotoimilla ja tarvittaessa ammatillisen ohjauksen hakemisella.

K. Voiko fyysinen aktiivisuus edistää mielenterveyttä?

V. Kyllä, fyysisen toiminnan on osoitettu parantavan mielenterveyttä vähentämällä ahdistusta ja masennusta, lisäämällä itsetuntoa ja parantamalla kognitiivisia toimintoja ja oppimista.

K. Voiko fyysinen aktiivisuus auttaa painonpudotuksessa?

V. Kyllä, fyysinen aktiivisuus voi olla hyödyllistä laihduttamisessa lisäämällä kalorien kulutusta ja tukemalla terveellistä ruokavaliota.

K. Voiko fyysinen aktiivisuus hyödyttää vanhuksia?

V. Kyllä, fyysinen aktiivisuus on erityisen tärkeää vanhuksille, koska se auttaa vähentämään kaatumisriskiä, ​​parantamaan liikkuvuutta ja kognitiivisia toimintoja.

Yhteenvetona voidaan todeta, että fyysinen aktiivisuus on välttämätöntä hyvän terveyden, hyvinvoinnin ja yleisen onnellisuuden tunteen ylläpitämiseksi. Yksilöiden tulisi pyrkiä harjoittamaan sekä aerobista että voimaharjoittelua vähintään 150 minuuttia viikossa parhaan hyödyn saavuttamiseksi. Jos sinulla on terveysongelmia tai huolenaiheita, on aina suositeltavaa neuvotella lääkärisi tai ammatillisen fysioterapeutin kanssa ennen minkään liikunnan aloittamista.