Mitä tarkoittaa chakra

Termi ”chakra” tulee sanskritin kielestä, mikä tarkoittaa ”pyörää” tai ”levyä” ja viittaa kehon seitsemään energiakeskukseen. Jokainen chakra liittyy tiettyyn väriin, sijaintiin ja toimintoon kehossa. Näiden energiakeskusten uskotaan vaikuttavan yksilön fyysiseen, emotionaaliseen ja henkiseen hyvinvointiin.

Chakrojen uskotaan olevan yhteydessä ihmisen hormonaaliseen järjestelmään. Jokainen chakra vastaa kehon päärauhasta, joka on vastuussa hormonien tuottamisesta ja säätelystä. Kun chakra on tukossa tai epätasapainossa, sillä voi olla negatiivinen vaikutus ihmisen fyysiseen, emotionaaliseen ja henkiseen terveyteen.

Chakrat liittyvät myös joogaan ja meditaatioon sekä muihin käytäntöihin, kuten Reikiin ja akupunktioon. Työskentelemällä chakrojen tasapainottamiseksi ja kohdistamiseksi uskotaan, että ihminen voi saavuttaa paremman hyvinvoinnin ja harmonian tunteen elämässään.

Seitsemän chakraa ja niiden tehtävät

 1. Juuri – sijaitsee selkärangan juuressa, ja se liittyy maadoitukseen, turvallisuuteen ja turvallisuuteen.
 2. Sakraalinen – sijaitsee alavatsassa, se liittyy luovuuteen, seksuaalisuuteen ja nautintoon.
 3. Solar Plexus – sijaitsee ylävatsassa, se liittyy henkilökohtaiseen voimaan, itseluottamukseen ja itsetuntoon.
 4. Sydän – sijaitsee rinnan keskellä, se liittyy rakkauteen, myötätuntoon ja emotionaaliseen tasapainoon.
 5. Kurkku – sijaitsee kurkun tyvessä, se liittyy viestintään, itseilmaisuun ja totuuden puhumiseen.
 6. Kolmas silmä – sijaitsee otsan keskellä, ja se liittyy intuitioon, viisauteen ja henkiseen näkemykseen.
 7. kruunu – sijaitsee pään yläosassa, se liittyy henkisyyteen, yhteyteen jumalalliseen ja yhtenäisyystietoisuuteen.

Kuinka tasapainottaa chakrasi

On olemassa useita tekniikoita, joita voit käyttää chakrojen tasapainottamiseen ja kohdistamiseen. Nämä sisältävät:

 • Meditaatio: Keskittyminen jokaiseen chakraan erikseen voi auttaa vapauttamaan mahdolliset tukoset ja tasapainottamaan energian virtausta.
 • Jooga: Jokaiseen chakraan keskittyvien jooga-aseentojen harjoittaminen voi auttaa stimuloimaan ja tasapainottamaan kehon energiakeskuksia.
 • Aromaterapia: Eteerisiä öljyjä voidaan käyttää tasapainottamaan chakroja. Jokainen chakra liittyy tiettyyn tuoksuun, joten sopivan eteerisen öljyn käyttö voi auttaa poistamaan tukkeumat.
 • Äänihoito: Tietyt taajuudet ja värähtelyt voivat auttaa tasapainottamaan chakroja. Ääniparannuksen harjoittajat käyttävät instrumentteja, kuten laulukulhoja ja gongeja, luodakseen näitä terapeuttisia taajuuksia.

UKK

Mitkä ovat epätasapainoisen chakran merkit?

Epätasapainoisen chakran merkit voivat vaihdella riippuen siitä, mihin chakraan se vaikuttaa. Joitakin yleisiä merkkejä ovat kuitenkin fyysiset oireet, kuten krooninen kipu, väsymys tai sairaus, sekä emotionaaliset oireet, kuten ahdistus, masennus tai mielialan vaihtelut.

Kuinka voin määrittää, mikä chakra on epätasapainossa?

On olemassa useita menetelmiä määrittää, mikä chakra on epätasapainoinen. Yleinen tapa on kiinnittää huomiota fyysisiin ja emotionaalisiin oireisiisi ja sovittaa ne sitten vastaavaan chakraan. Toinen tapa on neuvotella harjoittajan, kuten Reikin tai energiaparantajan, kanssa, joka voi käyttää intuitiota määrittääkseen, mikä chakra tarvitsee huomiota.

Kuinka usein minun pitäisi tasapainottaa chakrojani?

On suositeltavaa tasapainottaa chakrot säännöllisesti, esimerkiksi viikoittain tai kuukausittain. On kuitenkin tärkeää kuunnella kehoasi ja tasapainottaa chakrojasi tarpeen mukaan.

Voiko chakrojeni tasapainottaminen auttaa fyysiseen kipuun?

Kyllä, chakrojen tasapainottaminen voi auttaa fyysiseen kipuun. Kun chakrat ovat tukossa tai epätasapainossa, se voi aiheuttaa fyysistä kipua tai sairautta. Chakrojen tasapainottaminen voi auttaa palauttamaan energian virtauksen kehossa, mikä voi auttaa parantamaan fyysistä kipua tai sairautta.

Voinko tasapainottaa chakrani yksin?

Kyllä, voit tasapainottaa chakrojasi yksin. Voit käyttää useita käytäntöjä, kuten meditaatiota, joogaa, aromaterapiaa ja äänihoitoa. On kuitenkin tärkeää neuvotella lääkärin kanssa, jos sinulla on terveysongelmia tai jos sinulla ei ole kokemusta chakrojen kanssa työskentelystä.