Mitä tarkoittaa vaporware

Kun puhumme vaporwaresta, tarkoitamme tuotetta, joka on julkistettu tai jota on kehuttu, mutta jota ei ole vielä julkaistu tai jota ei ole olemassa. Se on termi, jota käytetään yleisesti teknologiateollisuudessa kuvaamaan ohjelmistoja tai laitteita, joita on kehitetty pitkään, mutta ei ole selkeää viittausta siitä, milloin se on ostettavissa.

Vaporware voi vahingoittaa yrityksen mainetta, koska ihmiset menettävät luottamuksensa yrityksen kykyyn pitää lupauksensa. Se voi myös vahingoittaa alaa, kun ihmiset investoivat vaporwareen muihin luotettavampiin tuotteisiin, mikä johtaa lopulta koko alan liiketoiminnan menetykseen.

Aiemmin on ollut korkean profiilin vaporware-tapauksia, kuten Phantom-konsoli ja Duke Nukem Forever. Molempia hyppättiin vuosia, mutta ne eivät koskaan toteutuneet valmiiksi tuotteeksi.

Miksi Vaporware on iso juttu?

Vaporware on iso juttu seuraavista syistä:

 1. Kuluttajien luottamuksen menetys: Kun yritys ilmoittaa tuotteen julkaisusta, asiakkailla on korkeat odotukset tuota tuotetta kohtaan. Kun yritys ei täytä lupauksiaan, asiakkaat voivat menettää uskonsa kykyynsä tarjota luotettavia tuotteita tulevaisuudessa, mikä johtaa luottamuksen menettämiseen ja mahdollisesti liiketoiminnan menettämiseen.
 2. Resurssien hukkaa: Tuotteiden, jotka eivät koskaan toteutu, kehittäminen ja edistäminen voi olla huomattavaa ajan, rahan ja resurssien hukkaa. Yritykset käyttävät paljon rahaa tuotteidensa promootioon ja mainontaan, ja jos tuotteet eivät koskaan toteudu, se voi aiheuttaa merkittäviä taloudellisia menetyksiä.
 3. Turhautuminen alalla: Vaporware voi myös aiheuttaa turhautumista teknologiateollisuudessa, koska se voi johtaa epärealistisiin odotuksiin sekä innovaation ja kilpailun puutteeseen. Kun ihmiset keskittyvät vaporwaren ostamiseen, he eivät sijoita jo olemassa oleviin tuotteisiin, mikä saattaa vahingoittaa muita teknologiayrityksiä.

UKK

 1. Mistä tiedän, onko tuote höyrysauna?

  On olemassa useita merkkejä siitä, että tuote saattaa olla höyrystynyt. Jos yritys tekee suuria lupauksia, mutta ei anna tarkkoja tietoja tuotteen ominaisuuksista tai julkaisupäivämäärästä, kyseessä voi olla vaporware. Lisäksi, jos tuotetta on kehitetty pitkään ilman edistymisen tai vapautumisen merkkejä, se on todennäköisesti höyrysauna.

 2. Mitä voin tehdä välttääkseni vaporware-investointeja?

  Tee tutkimusta. Etsi tuotteita, jotka ovat jo olemassa ja joilla on hyviä arvioita käyttäjiltä. Lue yrityksestä ja sen historiasta, jotta voit selvittää, ovatko ne luotettavia ja onko niillä hyvä näyttö laadukkaiden tuotteiden toimittamisesta.

 3. Mitä yritykset voivat tehdä välttääkseen vaporwaren julkaisun?

  Yritysten tulee olla läpinäkyviä asiakkailleen kehitysprosessinsa suhteen. Heidän tulee antaa tarkat tiedot tuotteensa ominaisuuksista ja julkaisupäivämäärästä, jotta vältetään ylilupaukset ja alitoimitukset. Heidän tulee myös keskittyä laatuun määrän sijasta ja varmistaa, että heidän tuotteensa vastaa asiakkaidensa odotuksia.