Mitä tarkoittaa PUG

PUG on lyhenne sanoista ”Pick Up Game”. Sitä käytetään yleisesti erilaisissa ympäristöissä, mutta useimmiten viitataan epävirallisiin urheilupeleihin tai videopeleihin ystävien tai tuntemattomien kesken. PUG on tyypillisesti improvisoitu tai spontaani peli, joka järjestetään paikan päällä ilman ennakkosuunnittelua.

Päivittäisessä viestinnässä PUG:ta käytetään usein sosiaalisissa tilanteissa, joissa ihmiset haluavat kerätä muita pelaamaan peliä. Joku saattaa esimerkiksi käyttää termiä ”Jokainen haluaa pelata koripalloa?” kun he haluavat nopeasti kerätä kaveriporukan pelaamaan rentoa koripalloa puistossa.

PUG on yleistynyt myös online-pelaamisen maailmassa. Tässä yhteydessä PUG viittaa improvisoituun, ”poiminta”-peliin, jota pelataan moninpeleissä, kuten Counter-Strike, Team Fortress 2 ja Quake. Pelaajat, jotka haluavat osallistua PUG-peliin, kokoontuvat yleensä pelille omistettuihin chat-huoneisiin tai foorumeihin ja muodostavat sitten joukkueita paikan päällä pelaamaan satunnaista, ei-liigapeliä.

UKK:

Mitä muita sanoja voidaan käyttää kuvaamaan improvisoitua urheilupeliä?

Muita termejä, joita voidaan käyttää kuvaamaan improvisoitua peliä, ovat ”raaputuspeli” ja ”pikapeli”.

Mikä on paras tapa järjestää PUG?

Jos aiot järjestää PUG:n, paras tapa on kerätä pelaamisesta kiinnostuneita ihmisiä sosiaalisessa mediassa, verkkofoorumeilla tai suullisesti. Kun sinulla on ryhmä, voit päättää PUG:n pelistä, sijainnista ja säännöistä.

Onko PUG-pelillä ja liigapelillä eroa?

Kyllä, PUG on epävirallinen, ei-kilpaileva peli, jota pelataan huvin vuoksi. Liigapeli puolestaan ​​on jäsennellympi peli, jota pelataan osana liigaa tai turnausta ennalta määrätyillä joukkueilla, säännöillä ja määräyksillä.