Mitä tarkoittaa TLDR

TL;DR on lyhenne sanoista ”Too Long; Didn’t Read”. Sitä käytetään yleisesti Internet-foorumeilla, sosiaalisessa mediassa ja uutissivustoilla. TL;DR:tä käytetään tiivistämään pitkiä tekstiä tai artikkeleita ihmisille, joilla ei ole aikaa tai kärsivällisyyttä lukea koko sisältöä. Se on nopea tapa saada artikkelin ydin ilman, että sinun tarvitsee käyttää liikaa aikaa sen lukemiseen.

Kuinka käyttää TL;DR

Jos haluat käyttää TL;DR:ää, voit noudattaa näitä yksinkertaisia ​​ohjeita:

  1. Lue artikkeli tai teksti.
  2. Tee yhteenveto pääkohdat yhdellä tai kahdella lauseella.
  3. Kirjoita TL;DR ja sen jälkeen yhteenveto.

Jos artikkeli käsittelee esimerkiksi meditaation etuja, TL;DR:si saattaa näyttää tältä:

Artikkeli: Meditaation edut henkiselle ja fyysiselle terveydelle

TL;DR: Meditaatio voi parantaa henkistä ja fyysistä terveyttä vähentämällä stressiä ja ahdistusta, lisäämällä keskittymiskykyä ja parantamalla unen laatua.

TL;DR voi olla hyödyllinen myös jaettaessa artikkeleita sosiaalisessa mediassa. Tarjoamalla TL;DR:n voit antaa seuraajillesi nopean yhteenvedon artikkelin aiheesta ja houkutella heidät lukemaan koko sisällön.

Usein kysytyt kysymykset aiheesta TL;DR

Mikä on TL;DR:n alkuperä?

TL;DR:n alkuperä on epäselvä, mutta sen uskotaan saaneen alkunsa Internet-foorumeilta tapana tehdä yhteenveto pitkistä viesteistä.

Milloin minun pitäisi käyttää TL;DR:ää?

TL;DR:tä tulee käyttää, kun haluat antaa tiivistelmän pitkästä tekstistä tai artikkelista. Sitä voidaan käyttää sosiaalisessa mediassa, foorumeilla tai sähköpostiviesteissä tiivistämään näkemyksesi nopeasti.

Onko TL;DR:n käyttö epäkohteliasta?

Ei, TL;DR:n käyttö ei ole epäkohteliasta. Itse asiassa siitä voi olla apua ihmisille, joilla ei ole aikaa tai kärsivällisyyttä lukea pitkiä artikkeleita. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että TL;DR kaappaa tarkasti artikkelin pääkohdat.

Pitäisikö minun aina käyttää TL;DR:ää?

Ei, TL;DR:ää tulee käyttää vain tarvittaessa. Jos artikkeli tai teksti on lyhyt ja helppolukuinen, tiivistelmää ei tarvitse antaa. TL;DR:tä tulisi käyttää pidempään, monimutkaisempaan sisältöön.

Voinko käyttää TL;DR:tä akateemisessa kirjoittamisessa?

Ei, TL;DR ei sovellu akateemiseen kirjoittamiseen. Akateemisessa kirjoittamisessa on tärkeää tarjota täydellinen ja yksityiskohtainen analyysi käsiteltävästä aiheesta.

TL;DR on hyödyllinen lyhenne pitkien tekstien tai artikkelien yhteenvetoon. Käyttämällä TL;DR:tä voit tarjota nopean yhteenvedon tärkeimmistä kohdista ihmisille, joilla ei ole aikaa tai kärsivällisyyttä lukea koko sisältöä. Muista vain varmistaa, että TL;DR tallentaa tarkasti artikkelin pääkohdat, ja käytä sitä vain tarvittaessa.