Mitä tarkoittaa BTC eli Bitcoin

Bitcoin on digitaalinen valuutta, jonka tuntematon henkilö loi vuonna 2009 käyttäen nimeä Satoshi Nakamoto. Liiketoimet tehdään ilman välimiehiä – eli ei pankkeja! Bitcoinilla voi varata hotelleja Expediasta, ostaa huonekaluja Overstockista ja ostaa Xbox-pelejä. Mutta suuri osa hypeistä liittyy rikastumiseen kaupalla. Bitcoinin hinta nousi pilviin tuhansiin vuonna 2017.

Kuinka Bitcoin toimii?

Verkkosolmut varmentavat Bitcoin-tapahtumat kryptografian avulla ja kirjataan julkiseen hajautettuun pääkirjaan, jota kutsutaan lohkoketjuksi. Bitcoin on ainutlaatuinen siinä mielessä, että niitä on rajallinen määrä: niitä on olemassa 21 miljoonaa ja niitä otetaan vähitellen kiertoon. Huhtikuuhun 2018 mennessä on louhittu noin 17 miljoonaa bitcoinia.

Miksi käyttää Bitcoinia?

Bitcoin mahdollistaa nopeat ja turvalliset tapahtumat ilman välikäsiä, kuten pankkia tai hallitusta. Sitä voidaan käyttää myös tavaroiden ostamiseen nimettömästi ja se voidaan säilyttää turvallisesti digitaalisissa lompakoissa.

Mitkä ovat Bitcoinin käytön riskit?

Kuten kaikki valuutat tai sijoitukset, Bitcoinilla on omat riskinsä. Bitcoinin arvo voi olla erittäin epävakaa ja alttiina rajuille markkinamuutoksille. Lisäksi Bitcoin-tapahtumat ovat peruuttamattomia, joten väärään osoitteeseen lähetettyjä varoja ei voi hakea. Huijausten ja varkauksien riski on myös olemassa, koska Bitcoin-tapahtumat ovat anonyymejä, eivätkä keskusviranomaiset sääntele niitä.

UKK

Mikä on Blockchain?

Lohkoketju on digitaalinen tapahtumakirja, joka on jaettu tietokoneiden verkkoon. Jokainen ketjun lohko sisältää useita tapahtumia, ja kun lohko on lisätty ketjuun, sitä ei voi muuttaa tai poistaa.

Voiko Bitcoinia käyttää kukaan?

Kyllä, jokainen, jolla on pääsy Internetiin ja digitaalinen lompakko, voi käyttää Bitcoinia.

Mikä on digitaalinen lompakko?

Digitaalinen lompakko on ohjelmisto, jonka avulla käyttäjät voivat tallentaa ja hallita kryptovaluuttaansa. Digitaaliset lompakot voidaan tallentaa tietokoneelle tai mobiililaitteeseen, ja niitä voi käyttää myös verkkoalustan kautta.

Onko Bitcoin laillista?

Bitcoin on laillinen useimmissa maissa, mutta jotkut maat ovat rajoittaneet tai kieltäneet sen käytön. On tärkeää tarkistaa paikalliset lait ja määräykset ennen Bitcoinin käyttöä.

Mitä kaivostoiminta on?

Louhinta on prosessi, jossa tapahtumia lisätään lohkoketjuun ja tarkistetaan niiden oikeellisuus. Kaivostyöläiset käyttävät erikoisohjelmistoja ja laitteistoja kilpaillakseen muiden kaivostyöläisten kanssa ja ratkaistakseen monimutkaisia ​​matemaattisia ongelmia. Vastineeksi työstään he saavat vasta luotuja bitcoineja.