Mitä tarkoittaa Supra ja Vide Supra

Supra ja vide supra ovat kaksi oikeudellista termiä, joita käytetään usein juridisessa kirjoituksessa. Nämä termit ovat latinaa, ja niitä käytetään viittaamaan laillisen asiakirjan muihin osiin tai muuhun lailliseen lähteeseen. Näiden ehtojen ymmärtäminen on välttämätöntä kaikille lainopillisen kirjoittamisen tai lakikäytännön parissa.

Mikä on Supra?

Supra on latinalainen termi, joka tarkoittaa ”yllä” tai ”aiemmin mainittua”. Sitä käytetään juridisessa kirjoittamisessa viittaamaan lähteeseen, johon on viitattu aiemmin samassa asiakirjassa. Toisin sanoen, kun lakikirjoittaja käyttää termiä supra, hän viittaa lähteeseen, joka on jo viitattu asiakirjassa aiemmin.

Mikä on Vide Supra?

Vide supra on toinen latinalainen termi, joka tarkoittaa ”katso edellä”. Sitä käytetään oikeudellisissa kirjoituksissa viittaamaan lähteeseen, joka on lainattu aiemmin juridisessa asiakirjassa. Kun juridinen kirjoittaja käyttää termiä vide supra, hän käskee lukijaa katsomaan taaksepäin asiakirjassa olevaan aikaisempaan lainaukseen.

Supran ja Vide Supran vaikutukset

Supra ja vide supra käyttö lakikirjoituksissa tarjoaa useita etuja. Tässä on joitain näiden termien seurauksista:

  • Ne auttavat lukijaa löytämään helposti aiemmin siteeratun lähteen samasta dokumentista.
  • Ne tekevät juridisesta asiakirjasta tiiviimmän ja vähentävät redundanssia antamalla kirjoittajan mainita lähteen kerran ja viitata siihen myöhemmin.
  • Niiden avulla kirjoittajan on helpompi jäljittää tietty argumentti tai kohta asiakirjan läpi.
  • Ne antavat juridiselle asiakirjalle selkeän rakenteen, mikä helpottaa lukijan seuraamista kirjoittajan perusteluissa.

UKK

1. Pitääkö minun käyttää supra ja vide supra oikeudellisissa kirjoituksissani?

Vaikka supra ja vide supra käyttö ei ole pakollista, se on hyvä oikeudellinen kirjoituskäytäntö. Se tekee asiakirjastasi tiiviimmän, helpompi lukea ja auttaa lukijaa seuraamaan argumenttiasi paremmin.

2. Onko olemassa muita yleisesti käytettyjä latinalaisia ​​termejä lakikirjoituksissa?

Kyllä, on olemassa useita muita latinalaisia ​​termejä, joita käytetään usein juridisessa kirjoituksessa. Joitakin esimerkkejä ovat ibid, et ai. ja vrt. Jokaisella näistä termeistä on erityinen merkitys ja niitä käytetään eri yhteyksissä.

3. Kuinka käytän supra- ja vide supra -kohteita oikeudellisissa kirjoituksissani?

Kun käytät supraa, sinun tulee mainita lähde kokonaisuudessaan, kun viittaat siihen asiakirjassasi ensimmäisen kerran. Sitten, kun viitataan samaan lähteeseen myöhemmin samassa asiakirjassa, käytä supra ja sivunumeroa. Vastaavasti, kun käytät vide supraa, merkitse asiakirjassasi aikaisemman lainauksen sivunumero.

4. Onko se sama asia kuin lähteen mainitseminen bibliografiassa?

Ei, yllä ja vide supra ei käytetä bibliografiassa. Kirjallisuusluettelossa jokainen lähde mainitaan kokonaisuudessaan ja luetellaan aakkosjärjestyksessä.

5. Voinko käyttää supra ja vide supra ei-juridisessa kirjoituksessa?

Vaikka supra ja vide supra ovat juridisia termejä, niitä voidaan käyttää missä tahansa akateemisessa tai tieteellisessä kirjoituksessa, jossa vaaditaan viittaus lähteisiin. Näitä termejä ei kuitenkaan ole yleistä käyttää jokapäiväisessä kirjoituksessa.