Mitä tarkoittaa Sine Prole

Sine Prole on latinalainen termi, joka tarkoittaa ”ilman jälkeläisiä”. Sitä käytetään eri yhteyksissä, kuten heraldiikassa, sukututkimuksessa ja oikeudellisissa asiakirjoissa.

Heraldiikassa Sine Prolea käytetään osoittamaan, että henkilöllä ei ole laillisia lapsia, jotka voisivat periä arvonimen tai omaisuutensa. Sukututkimuksessa sitä käytetään osoittamaan, että henkilö kuoli jättämättä suoria jälkeläisiä. Oikeudellisissa asiakirjoissa Sine Prolea käytetään osoittamaan, että tietty testamentti tai lahja on tehtävä henkilölle ottamatta huomioon tämän jälkeläisiä.

Sine Prolea käytetään usein lyhenteenä ilmaisusta ”Sine Prole Masculina”, joka tarkoittaa ”ilman miespuolisia jälkeläisiä”. Tätä lausetta käytetään oikeudellisissa asiakirjoissa määrittämään, että tietty testamentti tai lahja on annettava vain naispuolisille jälkeläisille. Yksi Sine Prolen tunnetuimmista käyttötavoista on Yhdistyneen kuningaskunnan virallisessa latinalaisessa mottossa ”Dieu et mon droit”, joka tarkoittaa ”Jumala ja minun oikeuteni”. Motton täysi versio on ”Dieu et mon droit, Sine Qua Non”, joka tarkoittaa ”Jumala ja minun oikeuteni, jota ilman ei ole mitään”.

Kaiken kaikkiaan Sine Prole on hyödyllinen latinalainen termi, jota käytetään edelleen tänään osoittamaan jälkeläisten puuttumista tai perinnön erityistä jakautumista.

UKK

Mitä Sine Prole tarkoittaa heraldiikassa?

Heraldiikassa Sine Prolea käytetään osoittamaan, että henkilöllä ei ole laillisia lapsia, jotka voisivat periä arvonimen tai omaisuutensa.

Mitä Sine Prole tarkoittaa sukututkimuksessa?

Sukututkimuksessa Sine Prolea käytetään osoittamaan, että henkilö kuoli jättämättä suoria jälkeläisiä.

Mitä Sine Prole Masculina tarkoittaa?

Sine Prole Masculina on lyhenne koko lauseesta, joka tarkoittaa ”ilman miespuolisia jälkeläisiä”. Tätä lausetta käytetään oikeudellisissa asiakirjoissa määrittämään, että tietty testamentti tai lahja on annettava vain naispuolisille jälkeläisille.

Mikä on Ison-Britannian virallisen latinalaisen motton täysi versio?

Ison-Britannian virallisen latinalaisen motton täysi versio on ”Dieu et mon droit, Sine Qua Non”, joka tarkoittaa ”Jumala ja minun oikeuteni, jota ilman ei ole mitään”.