Mitä tarkoittaa QT

QT tarkoittaa QuickTimea, joka on Apple Inc:n kehittämä multimediaohjelmisto. QuickTimen avulla käyttäjät voivat toistaa, tallentaa, muokata ja jakaa videoita, musiikkia ja kuvia. Se on ollut käytössä vuodesta 1991, ja siitä on tullut Mac OS X:n vakiomediasoitin. QuickTimen käyttäminen on helppoa. Tässä ovat vaiheet:

  1. Avaa QuickTime Player. Se löytyy Sovellukset-kansiostasi tai etsimällä sitä Spotlightissa.
  2. Toistaaksesi tiedoston, napsauta ”Tiedosto” ja ”Avaa tiedosto” ja valitse sitten video- tai äänitiedosto, jonka haluat toistaa.
  3. Tallentaaksesi ja tallentaaksesi näytön, napsauta ”Tiedosto” ja ”Uusi näytön tallennus”, napsauta sitten tallennuspainiketta ja valitse näytöstäsi alue, jonka haluat kaapata. Kun olet valmis, paina pysäytyspainiketta ja tallenna tallennustiedosto.
  4. Muokkaa video- tai äänitiedostoa napsauttamalla ”Ikkuna” ja ”Näytä elokuvatarkistaja” ja sitten voit leikata, kopioida, liittää tai leikata mediaasi aikajanalla.
  5. Jaa tiedosto napsauttamalla ”Jaa” ja valitse, miten haluat jakaa sen. Voit jakaa sen sähköpostitse, viestillä tai ladata sen YouTubeen tai Vimeoon.

Se siitä! Nyt voit käyttää QuickTimea mediatarpeisiisi.

UKK:

Mitä formaatteja QuickTime Player tukee?

QuickTime tukee useita video- ja ääniformaatteja, kuten MP4, AVI, MOV, AAC, MP3 ja WAV.

Onko QuickTime Playerin käyttö ilmainen?

Kyllä, QuickTime-soitinta voi käyttää ilmaiseksi Mac OS X:ssä. Sitä ei kuitenkaan enää tueta Windowsissa, mutta vanhempi versio on edelleen ladattavissa.

Voinko käyttää QuickTimea näytön tallentamiseen?

Kyllä, QuickTimen avulla voit tallentaa näytön ja tallentaa sen videotiedostona. Napsauta vain ”Tiedosto” ja ”Uusi näytön tallennus” ja noudata sitten yllä olevia ohjeita.

Voinko käyttää QuickTimea video- tai äänitiedoston muokkaamiseen?

Kyllä, QuickTimessa on perusmuokkaustyökalu, jonka avulla voit leikata, kopioida, liittää tai leikata mediaasi aikajanalla. Napsauta vain ”Ikkuna” ja ”Näytä elokuvatarkistaja” ja noudata sitten yllä olevia ohjeita. Edistyneeseen editointiin on kuitenkin suositeltavaa käyttää erillistä videonmuokkausohjelmistoa.