Mitä tarkoittaa Clap Back

Nykypäivän sosiaalisen median aikakaudella on lähes väistämätöntä kohdata online-kritiikkiä tai vihaa. Olitpa julkisuuden henkilö, yrityksen omistaja tai vain aktiivinen sosiaalisen median käyttäjä, saat jossain vaiheessa negatiivista palautetta tai kommentteja.

Vaikka on helppo loukkaantua tai puolustautua, on tärkeää oppia taputtamaan takaisin tehokkaasti. Toisin sanoen kyse on nokkelan, terävän ja itsevarman vastauksen luomisesta peikojen ja kriitikkojen sulkemiseksi.

Vinkkejä selän taputtamiseen

  • Pysy rauhallisena ja kerättynä: Älä reagoi välittömästi ja tunteellisesti. Anna itsellesi aikaa palautteen tai kritiikin käsittelyyn ja harkitse vastaustasi huolellisesti.
  • Käytä huumoria: Kevyt mutta nokkela vastaus voi hajottaa tilanteen ja osoittaa, että kritiikki ei häiritse sinua.
  • Vastaa kritiikkiin suoraan: Älä jätä huomiotta kritiikkiä tai teeskentele, ettei sitä ole olemassa. Sen sijaan tunnusta se ja vastaa siihen suoraan.
  • Älä hyökkää henkilökohtaisiin hyökkäyksiin: Pysy ammattimaisesti äläkä turvaudu nimittelyyn tai toisen henkilön hahmoon hyökkäämiseen.
  • Osoita empatiaa: Vaikka et hyväksyisikään kritiikkiä, osoita, että ymmärrät, mistä toinen henkilö tulee, ja vahvista hänen tunteensa.
  • Loppu positiiviseen muistiin: Lopeta vastauksesi positiivisella viestillä tai toimintakehotuksella osoittaaksesi, että olet keskittynyt eteenpäin.

UKK

Entä jos kritiikki on liian henkilökohtaista tai loukkaavaa?

Jos kritiikki on liian henkilökohtaista tai loukkaavaa, on hyvä ottaa askel taaksepäin eikä vastata heti. Käytä hetki tunteidesi käsittelyyn ja harkitse tuen hakemista ystäviltä tai ammattiohjaajalta. Aggressiivinen tai emotionaalinen reagointi voi usein pahentaa tilannetta, joten on tärkeää priorisoida emotionaalinen hyvinvointisi.

Entä jos kritiikki ei ole totta tai sopimatonta?

Jos kritiikki ei ole totta tai sopimatonta, on parasta vastata suoraan ja lujasti. Esitä tarvittaessa todisteita tai selvennyksiä ja aseta selkeät rajat sille, mitä käytöstä et suvaitse.

Entä jos kritiikki pitää paikkansa?

Jos kritiikki on pätevää, on tärkeää tunnustaa se ja ryhtyä toimiin sen käsittelemiseksi. Harkitse muutosten tai parannusten tekemistä palautteen perusteella. Nöyrä ja ennakkoluuloton vastaaminen voi osoittaa, että olet vastaanottavainen palautteelle ja sitoutunut henkilökohtaiseen tai ammatilliseen kasvuun.