Mitä tarkoittaa Simba

Simba on yksi Disneyn historian ikonisimmista hahmoista. Leijonakuningas kertoo tarinan Simbasta, nuoresta leijonasta, jonka kohtalona on tulla Pride-maiden hallitsija. Mutta mitä nimi ”Simba” oikeastaan ​​tarkoittaa?

Simba-nimen alkuperä

Nimi ”Simba” on swahilia ja tarkoittaa ”leijona”. Swahili on kieli, jota puhutaan monissa Afrikan maissa, mukaan lukien Keniassa, Tansaniassa ja Ugandassa. Se on bantu kieli, johon on vuosien saatossa vaikuttanut voimakkaasti arabia, portugali ja englanti.

Swahililaisessa kulttuurissa lapsen nimeäminen eläimen tai luonnonilmiön mukaan on melko yleistä. Nimet, kuten ”Simba” ja ”Kiongozi” (johtaja) annetaan lapsille, joiden odotetaan kasvavan vahvoiksi, pelottomiksi johtajiksi.

Simban nimen merkitys Leijonakuninkaasta

Simban nimi sopii hänen hahmolleen uskomattoman hyvin. Kuten swahililaisessa kulttuurissa Simba-niminen leijonat, Leijonakuninkaan Simba on tarkoitettu johtajaksi. Nuorena pentuaan hän on leikkisä ja utelias, mutta hänellä on myös kova suojeleva vaisto perhettään ja kotiaan kohtaan.

Isänsä traagisen kuoleman jälkeen Simba kamppailee selviytyäkseen velvollisuuksistaan ​​tulevana kuninkaana. Hän pakenee ja yrittää unohtaa menneisyytensä, mutta lopulta tajuaa, että hänen on kohdattava pelkonsa ja otettava paikka Pride-maiden laillisena hallitsijana.

UKK

Mitä muita swahilin sanoja käytetään Leijonakuninkaasta?

Monilla Leijonakuninkaan hahmoilla on swahilinimet. ”Rafiki” tarkoittaa ”ystävää”, ”Nala” tarkoittaa ”menestynyttä” tai ”lahjaa” ja ”Sarabi” tarkoittaa ”mirage”.

Puhutaanko swahilia vielä nykyään?

Joo! Miljoonat ihmiset Itä-Afrikassa puhuvat swahilia, ja se on yksi Tansanian ja Kenian virallisista kielistä.

Onko muita Disney-hahmoja, joilla on swahilinimet?

Joo! Moanassa Mauin puolijumalalla on selässään tatuointi, jossa lukee ”Mini Maui”. ”Mini” on swahilin sana, joka tarkoittaa ”rakastettua”.