Mitä tarkoittaa NFL

National Football League (NFL) on ammattimainen amerikkalaisen jalkapallon liiga, joka koostuu 32 joukkueesta eri puolilla Yhdysvaltoja. Liiga perustettiin vuonna 1920 ja siitä on sittemmin tullut yksi suosituimmista ja tuottoisimmista urheiluliigoista maailmassa.

Mitä NFL tarkoittaa?

Lyhenne ”NFL” tarkoittaa National Football League.

Kuinka NFL toimii?

NFL on jaettu kahteen konferenssiin: American Football Conference (AFC) ja National Football Conference (NFC). Jokaisessa konferenssissa on 16 joukkuetta, jotka on jaettu neljään divisioonaan. Jaot ovat seuraavat:

Amerikkalaisen jalkapallon konferenssi:

  • AFC East
  • AFC North
  • AFC Etelä
  • AFC West

Kansallinen jalkapallokonferenssi:

  • NFC East
  • NFC North
  • NFC Etelä
  • NFC West

Runkosarjan aikana jokainen joukkue pelaa 16 ottelua, joista kuusi peliä divisioonan vastustajia vastaan, neljä peliä yhtä muuta divisioonaa vastaan ​​samassa konferenssissa, neljä ottelua toisen konferenssin divisioonaa vastaan ​​ja kahdesta ottelusta saman konferenssin joukkueita vastaan. sijoittui sarjassaan samalla sijalla edellisellä kaudella.

Runkokauden lopussa kustakin konferenssista kuusi joukkuetta (neljä divisioonan voittajaa ja kaksi wild card -joukkuetta) etenee pudotuspeleihin, jotka huipentuvat Super Bowliin – NFL:n mestaruusotteluun.

UKK

Mikä on Super Bowl?

Super Bowl on NFL:n mestaruusottelu, joka pelataan vuosittain helmikuun alussa. Se on yksi maailman katsotuimmista televisiotapahtumista, ja siitä on tullut popkulttuuri-ilmiö, joka sisältää jalkapallopelin lisäksi korkean profiilin musiikkiesityksiä ja luovia mainoksia.

Ketkä ovat nykyiset NFL-mestarit?

Nykyiset NFL-mestarit ovat Tampa Bay Buccaneers, joka voitti Super Bowl LV:n vuonna 2021.

Milloin NFL-kausi alkaa?

NFL-kausi alkaa yleensä syyskuun alussa ja kestää joulukuun loppuun tai tammikuun alkuun. Tarkat alkamis- ja päättymispäivät voivat vaihdella hieman kyseisen kauden aikataulun mukaan.

Miten NFL-pelejä lähetetään?

NFL-pelejä lähetetään useilla eri alustoilla, mukaan lukien verkkotelevisio (kuten CBS, FOX ja NBC), kaapelikanavat (kuten ESPN ja NFL Network) ja suoratoistopalvelut (kuten Amazon Prime Video ja NFL Game Pass).

Ketkä ovat NFL-historian menestyneimpiä joukkueita?

Jotkut NFL-historian menestyneimmistä joukkueista ovat Pittsburgh Steelers, New England Patriots, Dallas Cowboys, San Francisco 49ers ja Green Bay Packers.

Ketkä ovat NFL:n historian tunnetuimpia pelaajia?

Jotkut NFL-historian tunnetuimmista pelaajista ovat Joe Montana, Tom Brady, Jerry Rice, Walter Payton ja Jim Brown.

Kuinka saan lippuja NFL-otteluun?

Lippuja NFL-peleihin voi ostaa suoraan joukkueen viralliselta verkkosivustolta tai arvostetulta lipunmyyjältä. Hinnat ja saatavuus voivat vaihdella joukkueen ja tietyn pelin suosion mukaan.