Mitä tarkoittaa QR-koodi

QR-koodi tai Quick Response -koodi on eräänlainen kaksiulotteinen viivakoodi, joka sisältää tietoja, jotka voidaan skannata ja purkaa älypuhelimella tai muulla mobiililaitteella. QR-koodeja voidaan käyttää moniin tarkoituksiin, esimerkiksi:

  • Antaa linkin verkkosivustolle
  • Tuotetietojen näyttäminen
  • Yhteystietojen tallentamiseen
  • Maksun suorittamiseen
  • Pääset Wi-Fi-verkkoon
  • Ja paljon muuta

QR-koodin käyttämiseen tarvitset älypuhelimen tai muun mobiililaitteen, jossa on kamera ja QR-koodinlukijasovellus. Voit ladata QR-koodinlukijasovelluksen ilmaiseksi sovelluskaupastasi. Kun sinulla on sovellus, voit skannata QR-koodin ja se purkaa tiedot puolestasi.

QR-koodi toimii koodaamalla tiedot mustien ja valkoisten neliöiden tai pisteiden matriisiin. Neliö- tai pistekuvio koodaa tiedot binäärikoodilla. QR-koodiin voidaan tallentaa suuri määrä tietoa, koska sitä voidaan lukea mihin tahansa suuntaan ja se voidaan pakata tilan säästämiseksi.

UKK

Mitä QR-koodi tarkoittaa?

QR-koodi tarkoittaa Quick Response -koodia.

Kuinka käytän QR-koodia?

QR-koodin käyttämiseen tarvitset älypuhelimen tai muun mobiililaitteen, jossa on kamera ja QR-koodinlukijasovellus. Voit skannata QR-koodin sovelluksella ja se purkaa tiedot puolestasi.

Mihin QR-koodeja voidaan käyttää?

QR-koodeja voidaan käyttää moniin tarkoituksiin, kuten linkin tarjoamiseen verkkosivustolle, tuotetietojen näyttämiseen, yhteystietojen tallentamiseen, maksujen suorittamiseen, Wi-Fi-verkkoon pääsyyn ja moneen muuhun tarkoitukseen.

Kuinka QR-koodit toimivat?

QR-koodit toimivat koodaamalla tiedot mustien ja valkoisten neliöiden tai pisteiden matriisiin. Neliö- tai pistekuvio koodaa tiedot binäärikoodilla. QR-koodiin voidaan tallentaa suuri määrä tietoa, koska sitä voidaan lukea mihin tahansa suuntaan ja se voidaan pakata tilan säästämiseksi.