Mitä tarkoittaa Capite ad Calcem

Capite ad Calcem on latinalainen lause, joka tarkoittaa ”päästä kantapäähän”. Se viittaa esineeseen tai henkilöön, jota käsitellään perusteellisesti tai kokonaan. Tätä lausetta voidaan käyttää kuvaamaan perusteellista tutkimusta tai täydellistä muodonmuutosta.

Miten Capite ad Calcemia käytetään?

Ilmausta Capite ad Calcem voidaan käyttää useissa yhteyksissä. Tässä on joitain esimerkkejä:

  1. Lääkäri saattaa sanoa ”tutkin potilasta Capite ad Calcemin” osoittaakseen potilaan perusteellisen tutkimuksen päästä varpaisiin.
  2. Stylisti saattaa sanoa ”Annan sinulle muodonmuutoksen Capite ad Calcemin” osoittaakseen, että henkilön ulkonäkö on muuttunut täydellisesti.
  3. Valmentaja saattaa sanoa ”Harjoan sinulle Capite ad Calcemin” osoittaakseen kattavan kunto-ohjelman, joka kattaa kaikki kehon osa-alueet.

UKK

Mikä on Capite ad Calcemin alkuperä?

Capite ad Calcem on latinalainen lause, jota on käytetty vuosisatoja. Ei ole selvää, milloin ja mistä ilmaus sai alkunsa, mutta sitä on käytetty eri yhteyksissä kautta historian.

Onko Capite ad Calcemia edelleen käytössä?

Kyllä, Capite ad Calcemia käytetään edelleen eri yhteyksissä. Sitä käytetään yleisemmin muodollisissa ympäristöissä, kuten lääketieteellisissä tai oikeudellisissa yhteyksissä. Sitä voidaan kuitenkin käyttää myös jokapäiväisessä keskustelussa.

Mitä muita latinalaisia ​​lauseita käytetään yleisesti englannissa?

Joitakin muita yleisesti käytettyjä latinalaisia ​​lauseita englanniksi ovat:

  • Carpe diem – Tartu päivään
  • Ja niin edelleen – ja niin edelleen
  • In vino veritas – viinissä on totuus
  • Ad hoc – tähän tarkoitukseen
  • Mainosta pahoinvointia – pahoinvointiin asti
  • Quid pro quo – jotain jostakin