Mitä tarkoittaa rickroll

Jos olet ollut Internetissä tarpeeksi kauan, olet luultavasti joutunut klassisen Internet-kepon uhriksi, joka tunnetaan nimellä ”Rickrolling”. Rickrollingilla lähetetään joku linkki vuoden 1987 Rick Astleyn hitin ”Never Gonna Give You Up” musiikkivideoon odottaman linkin sijaan. Aavistamaton uhri joutuu sitten ”rikolliseksi”, kun hän tajuaa, että hänet on huijattu katsomaan musiikkivideo.

Mutta miksi tästä tuli niin suosittu pila? Rickrollingin alkuperä on hieman hämärä, mutta se alkoi levitä internetissä vuoden 2007 tienoilla. Se saavutti nopeasti suosion musiikkivideon tarttuvan luonteen ja yllätystekijän, jonka mukaan hyväuskoiset ihmiset napsauttavat linkkiä, jonka he luulivat olevan jotain aivan muuta. Pilaan liittyy myös hieman nostalgiaa, sillä kappaletta pidetään nykyään klassisena internetmeeminä.

Iästään huolimatta kepponen onnistuu silti saamaan ihmiset kiinni ja saamaan hyvän naurun. Jotkut ovat jopa käyttäneet sitä tapana kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen, esimerkiksi silloin, kun joukko YouTubereja kokoontui keräämään rahaa United Waylle.

Kuinka Rickrollaa joku

Jos haluat osallistua hauskanpitoon ja tehdä onnistuneen rickrollin, voit tehdä sen muutamalla eri tavalla. Tässä on joitain yleisimmistä menetelmistä:

  • Suora linkki: Lähetä vain aiotulle uhrille linkki musiikkivideoon ilman selitystä. Tämä menetelmä aiheuttaa todennäköisemmin hämmennystä ja hämmennystä.
  • Naamioitu linkki: Tämä menetelmä sisältää musiikkivideon linkin naamioinnin joksikin muuksi, kuten uutisartikkeliksi tai ystävän sosiaalisessa mediassa.
  • Linkki linkin sisällä: Tämä menetelmä sisältää linkin peittämisen toisen linkin sisään, esimerkiksi bit.ly-linkinlyhennyspalvelun avulla todellisen määränpään piilottamiseksi uhrilta.

UKK

Voiko rickrollaaminen olla haitallista?

Ei, rickrollaaminen on harmiton kepponen, jonka tarkoituksena on saada nauramaan. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että uhri on joku, joka pystyy käsittelemään vitsin eikä loukkaantunut tai järkyttynyt siitä.

Onko laillista rikottaa jotakuta?

Niin kauan kuin lähettämäsi linkki ei ole millään tavalla haitallinen tai haitallinen, rickrollaaminen on täysin laillista.

Onko rickrolling edelleen suosittua?

Kyllä, rickrollaaminen on edelleen suosittu internetpilkku, ja sillä on omistautunut faneja, jotka käyttävät sitä edelleen luovilla tavoilla.

Miksi kappale ”Never Gonna Give You Up” on niin tarttuva?

Kappaleen tarttuva melodia ja pirteä tempo ovat tehneet siitä klassisen 80-luvun hitin. Se tunnetaan myös Rick Astleyn syvästä, täyteläisestä äänestä ja ikimuistoisista tanssiliikkeistä musiikkivideossa.

Onko rickrollissa huonoja puolia?

Ainoa huono puoli on se, että uhri voi ärsyyntyä sinuun, jos teet sitä liian usein tai jos hänet on rikottu liian monta kertaa aiemmin.