Mitä tarkoittaa Renault

Renault on ranskalainen monikansallinen autonvalmistaja, jonka Louis Renault ja hänen veljensä Marcel ja Fernand perustivat vuonna 1899. Yritys valmistaa erilaisia ​​henkilö- ja pakettiautoja ja on tunnettu innovaatioistaan, kuten ensimmäisestä massatuotetusta turbomoottorista ja ensimmäisestä nelivetoautosta.

Yli vuosisadan olemassaolonsa aikana Renault on ollut mukana myös moottoriurheilussa, ilmailussa ja raideliikenteessä. Nykyään se on osa Renault-Nissan-Mitsubishi Alliancea, joka tuottaa yli 10 miljoonaa ajoneuvoa vuodessa ja on yksi maailman suurimmista autokonserneista.

Aikainen historia

Renaultin tarina alkaa yrityksen perustajasta Louis Renaultista. Vuonna 1877 Pariisissa Ranskassa syntynyt Louis kiehtoi koneita jo varhaisesta iästä lähtien ja työskenteli veljiensä kanssa omien ajoneuvojen rakentamiseksi. Vuonna 1899 he perustivat Société Renault Frèresin ja aloittivat autojen valmistuksen.

Renault sai nopeasti mainetta teknisistä innovaatioistaan. Vuonna 1902 yhtiö esitteli Type K:n, ensimmäisen nelipyöräjarruilla varustetun auton. Muut innovaatiot seurasivat, mukaan lukien ensimmäinen sähkökäynnistysjärjestelmä ja ensimmäinen massatuotantona valmistettu turbomoottori.

Sotavuodet ja sen jälkeen

Ensimmäisen maailmansodan aikana Renault siirsi tehtaansa valmistamaan sotatarvikkeita, mukaan lukien tankit ja lentokoneet. Sodan jälkeen yritys aloitti uudelleen autojen valmistuksen, mutta se kohtasi taloudellisia vaikeuksia 1920-luvulla. Vuonna 1925 Louis Renault esitteli 40CV-auton, josta tuli yksi yrityksen menestyneimmistä malleista.

1930-luku oli Renaultille kasvun aikaa, kun yritys laajensi toimintaansa ympäri maailmaa. Toisen maailmansodan puhkeaminen toi kuitenkin lisää haasteita, ja yritys kääntyi jälleen sotatarvikkeiden valmistukseen. Sodan jälkeen Ranskan hallitus kansallisti Renaultin, mutta yritys palautettiin lopulta yksityisomistukseen 1950-luvulla.

Lähihistoria

1990-luvulla Renault aloitti joukon strategisia kumppanuuksia muiden autoyhtiöiden, mukaan lukien Volvon ja Nissanin, kanssa. Nämä kumppanuudet auttoivat Renaultia kasvattamaan markkinaosuuttaan ja kasvamaan yhdeksi maailman suurimmista autonvalmistajista. Nykyään Renault jatkaa innovointia sähköautojen kaltaisilla aloilla, ja Renault Zoe on yksi markkinoiden suosituimmista sähköautoista.

UKK:

Mitä tarkoittaa Renault?

Renault on nimetty perustajansa Louis Renaultin mukaan.

Missä Renault sijaitsee?

Yrityksen kotipaikka on Boulogne-Billancourt, Ranska.

Mitä merkkejä Renault omistaa?

Renault omistaa useita merkkejä, mukaan lukien Renault, Dacia, Lada ja Alpine.

Onko Renault kannattava?

Vuodesta 2021 lähtien Renault on ollut kannattava viime vuosina, vaikka COVID-19-pandemia on vaikuttanut sen taloudelliseen tulokseen.

Tuottaako Renault sähköautoja?

Kyllä, Renault on johtava sähköautojen valmistaja, mukaan lukien suosittu Renault Zoe.