Mitä tarkoittaa AFK

AFK on lyhenne, jota käytetään laajalti online-chateissa ja -foorumeissa. Se on suosittu termi, josta on tullut osa Internetin ammattikieltä. AFK tarkoittaa ”poissa näppäimistöstä”. Sitä käytetään osoittamaan, että henkilö ei ole aktiivisesti tai fyysisesti läsnä tietokoneen, puhelimen tai muiden elektronisten laitteidensa ääressä.

Tyypillisesti ihmiset käyttävät AFK:ta, kun he tarvitsevat tauon tai ovat huolissaan jostain muusta. Se on kätevä tapa kertoa muille, etteivät he välttämättä pysty vastaamaan heti viesteihinsä tai pyyntöihinsä.

AFK:n käyttö

AFK:n käyttö on yleistä verkkopelaamisessa, jossa pelaajat käyttävät sitä ilmaisemaan, että he pitävät taukoa tai heidän on poistuttava tietokoneen äärestä hoitaakseen jotain kiireellistä. Moninpeleissä, varsinkin niissä, joissa tiimityö on kriittistä, AFK:n tilasta tiedottaminen on ratkaisevan tärkeää, jotta joukkuetovereita ei pety. Pelaajat käyttävät AFK:ta ilmoittaakseen, että he eivät voi osallistua peliin vähään aikaan tai heidän on vastattava johonkin tosielämässä.

AFK:ta käytetään myös online-chat-huoneissa, foorumeilla ja sosiaalisen median alustoilla. Sitä käytetään usein kohteliaana tapana vapautua meneillään olevilta keskusteluilta. Esimerkiksi ryhmäkeskustelussa, jos jonkun on poistuttava, hän voi käyttää AFK:ta kohteliaana tapana sanoa hyvästit poistumatta.

UKK

Mikä on AFK:n alkuperä?

AFK:n alkuperä juontaa juurensa Internetin alkuaikaan, jolloin online-chat-huoneista oli tulossa suosittuja. Ihmiset alkoivat käyttää lyhenteitä säästääkseen aikaa ja tilaa kirjoittaessaan. AFK oli yksi varhaisimmista käytetyistä lyhenteistä ja on pysynyt suosittuna siitä lähtien.

Käytetäänkö AFK:ta vain englannin kielellä?

Ei, AFK:ta käytetään yleisesti kaikissa Internetiä käyttävissä kielissä ja kulttuureissa.

Mitä eroa on AFK:n ja BRB:n välillä?

BRB tarkoittaa ”Be Right Back”. Se tarkoittaa, että henkilö odottaa palaavansa pian. AFK on kuitenkin yleisempi ja voi tarkoittaa pidempää poissaoloaikaa kuin BRB.

Voinko käyttää AFK:ta ammattikäyttöön?

Ei ole suositeltavaa käyttää AFK:ta muodollisuuksissa tai ammatillisessa viestinnässä. On parasta käyttää muodollisempia lauseita, kuten ”olen hetken poissa” tai ”Olen poistunut hetkeksi”.

Mikä on AFK:n vastakohta?

AFK:n vastakohta on ”At Keyboard” tai AK. Se tarkoittaa yleensä sitä, että joku on läsnä ja osallistuu aktiivisesti viestintään.

Yhteenvetona voidaan todeta, että AFK on laajalti käytetty lyhenne ja siitä on tullut osa Internetin slangia. Sitä käytetään ilmaisemaan, että joku ei ole paikalla eikä välttämättä pysty vastaamaan välittömästi. Sitä käytetään yleisesti verkkoviestinnässä, mukaan lukien pelit, chat-huoneet ja sosiaalinen media.