Mitä tarkoittaa In Extenso

Oletko koskaan törmännyt termiin ”in extenso”? Se on latinalainen lause, joka tarkoittaa ”täysin”. Sitä käytetään yleisesti juridisissa asiakirjoissa, akateemisissa kirjoituksissa ja julkaistuissa artikkeleissa. Tässä artikkelissa annamme sinulle kattavan määritelmän laajuudesta ja käyttöesimerkeistä.

Määritelmä In Extenso

In extenso on latinalainen lause, joka tarkoittaa ”täysin”. Sitä käytetään osoittamaan, että teksti tai asiakirja on kopioitu kokonaisuudessaan. Ilmausta voidaan käyttää useissa yhteyksissä, mukaan lukien:

 • Lailliset asiakirjat
 • Akateemiset paperit
 • Artikkelit ja julkaisut
 • Puheet ja esitykset

In Extenson käyttöesimerkkejä

Lailliset asiakirjat

Laajassa laajuudessa käytetään usein oikeudellisissa asiakirjoissa osoittamaan, että tuomioistuimen päätös tai tuomio toistetaan kokonaisuudessaan. Esimerkiksi:

Jones v. Smith -tapauksen tuomioistuimen päätös on kokonaisuudessaan tämän asiakirjan liitteenä.

Akateemiset paperit

In extenso käytetään yleisesti myös akateemisissa kirjoituksissa osoittamaan, että lähdemateriaalin kohta toistetaan sanatarkasti. Esimerkiksi:

”Smithin (2015) mukaan ”sosiaalisen median nousu on muuttanut tapaamme kommunikoida toistensa kanssa, ja sillä on ollut merkittävä vaikutus sosiaalisiin suhteihimme” (s. 23) – lainattu laajemmin Smithin artikkelista.”

Artikkelit ja julkaisut

Laajemmin sitä käytetään usein julkaistuissa artikkeleissa osoittamaan, että lainaus toistetaan kokonaisuudessaan. Esimerkiksi:

”Kuuluisa lainaus Shakespearen Hamletista – ”Olla vai ei olla, se on kysymys” – lainataan laajemmin tässä artikkelissa.”

Puheet ja esitykset

Laajemmin sitä voidaan käyttää myös puheissa ja esityksissä osoittamaan, että lainaus tai teksti luetaan sanasta sanaan. Esimerkiksi:

”Kuten Martin Luther King Jr. kuuluisasti sanoi ”Minulla on unelma” -puheessaan – ”Minulla on unelma, että neljä pientä lastani elävät jonakin päivänä kansakunnassa, jossa heitä ei tuomita heidän ihonvärinsä perusteella. heidän hahmonsa sisältö” – lue in extenso.”

UKK

 1. Voidaanko in extenso lyhentää?
 2. Kyllä, in extenso voidaan lyhentää ”in ext”. tai ”laajuudessa”.

 3. Käytetäänkö laajemmin vain juridisissa asiakirjoissa?
 4. Ei, laajemminkin sitä voidaan käyttää erilaisissa yhteyksissä, mukaan lukien oikeudelliset asiakirjat, akateemiset paperit, artikkelit ja jopa puheet ja esitykset.

 5. Mikä on in extenso -käytön tarkoitus?
 6. Laajemmin käytetään osoittamaan, että teksti tai asiakirja on toistettu kokonaisuudessaan ilman poisjättöjä.

 7. Mikä on lauseen alkuperä in extenso?
 8. In extenso on latinalainen lause, joka tarkoittaa ”täysin”.

 9. Onko pakko käyttää in extensoa lainatessa?
 10. Ei, sitä ei tarvitse käyttää laajasti lainattaessa. Sitä käytetään vain, kun koko kohta tai teksti toistetaan ilman poistoja.

Yhteenvetona voidaan todeta, että in extenso on latinalainen lause, joka tarkoittaa ”täysin” ja jota käytetään yleisesti eri yhteyksissä osoittamaan, että teksti tai asiakirja on toistettu ilman poisjättöjä. Toivomme, että tämä kattava määritelmä ja erilaiset käyttöesimerkit ovat antaneet sinulle paremman käsityksen ilmauksesta.