Mitä tarkoitaa pls

”Pls” on lyhenne sanasta ”please” eli ”ole hyvä”, ja sitä käytetään yleisesti tekstiviesteissä ja verkkoviestinnässä pyytääkseen jotakin joltakin. Se on kätevä tapa tehdä pyyntö kohteliaasti ja nopeasti. Lyhenteestä on tullut yhä suositumpi tekstiviestien ja muiden pikaviestintämuotojen yleistymisen vuoksi, joissa lyhennettä ja tehokkuutta arvostetaan suuresti.

Kuinka käyttää ”pls” tekstiviestien lähettämisessä ja verkkoviestinnässä

Yleisin tapa käyttää ”pls” on lisätä se pyynnön tai kysymyksen loppuun. Tässä on joitain esimerkkejä:

  • Voitko lähettää minulle tiedoston, pls?
  • Kerro minulle saatavuus, pls.
  • Voisitko antaa suolan, pls?
  • Voitko vahvistaa tapaamisajan, pls?

Voit myös käyttää ’pls’ lauseen alussa tai keskellä esittääksesi kohteliaan pyynnön. Esimerkiksi:

  • Pls auta minua ymmärtämään tämä käsite.
  • Pls harkitse ehdotustani.
  • Tarkista asiakirja ennen kokousta.

Käytettäessä ’pls’ on tärkeää muistaa, että se on satunnainen tapa tehdä pyyntö. Sinun tulisi käyttää sitä vain epävirallisissa ympäristöissä tai hyvin tuntemiesi ihmisten kanssa. Muodollisissa ympäristöissä, kuten yrityssähköposteissa, on parempi käyttää koko sanaa ”ole hyvä”, jotta vältytään epäammattimaisuudesta.

UKK

1. Onko ”pls” oikea sana?

Ei, ”pls” ei ole oikea sana. Se on lyhenne sanasta ”ole hyvä” ja siitä on tullut hyväksytty lyhenne epävirallisessa viestinnässä.

2. Onko töykeää käyttää ”pls” sanan ”please” sijaan?

Ei, ’pls’-sanan käyttäminen ei välttämättä ole epäkohteliasta, mutta sitä pidetään rennommin ja epävirallisena kuin ’kiitos’. Niin kauan kuin käytät sitä asianmukaisesti ja hyvin tuntemiesi ihmisten kanssa, sitä ei pidä pitää töykeänä.

3. Voinko käyttää ”pls”-komentoa muodollisissa olosuhteissa?

Ei, ”pls” ei ole tarkoituksenmukaista käyttää virallisissa tilanteissa, kuten yrityssähköposteissa tai virallisessa kirjeenvaihdossa. Näissä tilanteissa on parempi käyttää koko sanaa ”ole hyvä” ammattimaisen sävyn varmistamiseksi.

4. Onko olemassa muita yleisiä lyhenteitä, kuten ”pls”?

Kyllä, tekstiviesteissä ja verkkoviestinnässä käytetään monia muita yleisiä lyhenteitä, kuten lol (nauraa ääneen), brb (palaa takaisin) ja ttyl (puhumme myöhemmin).