Mitä tarkoittaa DFTBA

DFTBA tarkoittaa ”Don’t Forget to Be Awesome”. Ilmauksen loi ensimmäisenä John Green, Vlogbrothers-nimellä tunnetun vloggauskakson puolisko, ja hänen fanit, jotka kutsuvat itseään Nerdfightersiksi, ovat ottaneet sen mantrakseen.

Lauseesta on tullut niin suosittu Nerdfightereiden keskuudessa, että se on jopa synnyttänyt tuotteita, kuten t-paitoja, mukeja ja tarroja, joissa kaikissa on lyhenne näkyvästi esillä. Mutta miksi DFTBA on resonoinut niin voimakkaasti tämän yhteisön kanssa?

Monille Nerdfightereille DFTBA on enemmän kuin vain tarttuva lause. Se edustaa arvoja, joita he pitävät rakkaina, kuten ystävällisyys, empatia ja luovuus. Heille DFTBA on muistutus pysyä uskollisena itselleen ja pyrkiä aina olemaan paras itsensä.

Lisäksi DFTBA:sta on tullut tapa Nerdfightersille tunnistaa toisensa luonnossa. DFTBA-t-paitaa käyttävän tai tarran havaitseminen kannettavassa tietokoneessa on varma tapa aloittaa keskustelu ja saada uusi ystävä.

UKK

Mikä on Nerdfighter?

A Nerdfighter on John ja Hank Greenin luoman verkkoyhteisön fani ja osallistuja. He tekevät videoita YouTube-kanavallaan Vlogbrothers.

Miksi Nerdfighters kutsuvat itseään Nerdfightersiksi?

Nerdfighter-termin alkuperä on hieman epäselvä, mutta sen uskotaan saaneen alkunsa videosta, jossa John ja Hank viittasivat katsojiinsa leikkimielisesti ”Nörteiksi” ja ”Fighteriksi”. Nimi jäi kiinni ja siitä on sittemmin tullut synonyymi yhteisölle.

Kuinka minusta tulee Nerdfighter?

Nerdfighteriksi tuleminen on yhtä helppoa kuin yhteisöön liittyminen. Katso Vlogbrothersin videoita, osallistu online-keskusteluihin ja ota yhteyttä muihin faneihin sosiaalisessa mediassa. Muista, DFTBA!