Mitä tarkoittaa ofidiofobia

Ofidiofobia on voimakasta käärmeiden pelkoa. Se on yleinen fobia, joka vaikuttaa miljooniin ihmisiin maailmanlaajuisesti. Käärmeiden pelko saattaa olla joillekin järjetöntä, mutta toisille se on todellinen ja ylivoimainen pelko. Tämä pelko voi aiheuttaa huomattavaa ahdistusta ja ahdistusta ja voi rajoittaa päivittäistä toimintaa ja jopa vaikuttaa kielteisesti jonkun suhteeseen luontoon. Onneksi opidiofobia voidaan voittaa mielenterveysammattilaisen ja joidenkin yksinkertaisten selviytymisstrategioiden avulla.

Tunnista ofidiofobian merkit

Ofidiofobian oireet voivat vaihdella henkilöstä toiseen, mutta joitain yleisiä pelon merkkejä voivat olla:

 • Paniikkikohtaus
 • Kyvyttömyys hengittää tai puhua
 • Pahoinvointi tai oksentelu
 • Nopea sydämenlyönti
 • Hikoilu
 • Vapina tai vapina
 • Todellisuudesta irtautumisen tunne

Seitsemän yksinkertaista askelta ofidiofobian voittamiseksi

Ofidiofobian voittaminen voi olla haastavaa, mutta se on saavutettavissa. Tässä on muutamia yksinkertaisia ​​ohjeita, joita voit noudattaa voittaaksesi käärmepelosi:

 1. Kohtaa pelkosi – Yksi parhaista tavoista voittaa pelko on kohdata se. Kohdista pelko vähitellen, aloittaen vähemmän uhkaavista tilanteista. Se voisi alkaa katsomalla kuvia tai videoita käärmeistä ennen kuin siirryt näkemään ne valvotussa ympäristössä, kuten eläintarhassa tai lemmikkikaupassa.
 2. Hae tukea – Pelko voi olla ylivoimaista, ja avun hakeminen mielenterveysalan ammattilaiselta voi auttaa selvittämään, onko sinulla ofidiofobia vai ei, ja löytää pelon syyn. Rakkaiden tuki voi auttaa paljon voittamaan pelon.
 3. Meditaatio- ja rentoutumistekniikat – Jooga, syvä hengitys ja tai chi -rentoutustekniikat voivat auttaa rauhoittamaan hermoja samalla kun ahdistus kasvaa.
 4. Itsepuhuminen – Puhu itsellesi rauhoittavia sanoja, kun kohtaat käärmeen, kuten ”Minä pärjään”, auttaaksesi vähentämään paniikkia.
 5. Lisätietoja käärmeistä – Tieto on voimaa, ja käärmeistä ja niiden tottumuksista oppiminen voi auttaa voittamaan ahdistuksen ja vähentämään pelkoa.
 6. Käytä visualisointia vähentääksesi pelkoa – Positiivisten tulosten kuvitteleminen negatiivisten sijaan voi merkittävästi vähentää ahdistusta.
 7. Harrasta stressiä lievittävää toimintaa – Vaellus, ajanvietto luonnossa ja muu stressiä vähentävä toiminta voi auttaa lievittämään ahdistustasoa ja parantamaan yleistä mielenterveyttä.

UKK

Mikä aiheuttaa ofidiofobiaa?

Kuten muutkin fobiat, ofidiofobia johtuu useista tekijöistä. Se voi olla oppinut käyttäytyminen, geneettinen tai seurausta traumaattisesta tapahtumasta, johon liittyy käärmeitä.

Voiko opidiofobiaa parantaa kokonaan?

Psykoterapeuttisella interventiolla ja selviytymisstrategioiden käytöllä ofidiofobia voidaan hallita ja joissain tapauksissa voittaa kokonaan.

Voiko opidiofobia olla vaarallista?

Kyllä, fobia voi olla vaarallinen, jos se häiritsee päivittäistä toimintaa ja aiheuttaa kiinnostuksen puutetta luontoon perustuvaa liikuntaa kohtaan.

Mitä eroa on pelolla ja fobialla?

Pelko on normaali reaktio todelliseen tai havaittuun uhkaan, kun taas fobia on irrationaalista pelkoa tai ahdistusta tiettyä kohdetta tai tilannetta kohtaan. Esimerkiksi ofidiofobia on järjetöntä käärmeiden pelkoa.

Mitä teen, jos törmään käärmeeseen?

Pysy riittävän kaukana käärmeestä, äläkä panikoi tai liiku liian nopeasti. Siirry varovasti poispäin säilyttäen samalla rauhallisen asenteen.

Voiko käärmevideoiden katsominen tai eläintarhassa käyminen auttaa minua voittamaan silmänvihaa?

Kyllä, käärmevideoiden katsominen tai eläintarhassa käyminen voi auttaa vähentämään opidiofobiaa asteittain. Altistamalla itsensä pelon lähteelle säännöllisesti, ihminen voi tuntea itsensä pelolle.

Onko lääkitys hyödyllinen opidiofobian hoidossa?

Lääkkeistä voi olla apua ofidiofobian hoidossa, mutta se ei välttämättä ole pakollista tai sopivaa kaikille. Lääkärisi voi joissakin tapauksissa määrätä ahdistuneisuuslääkkeitä.

Kannattaako käydä terapeutilla ofidiofobian takia?

Kyllä, kannattaa kääntyä terapeutin tai mielenterveysalan ammattilaisen puoleen, jos opidiofobia häiritsee jokapäiväistä elämää aiheuttaen merkittävää ahdistusta ja tuskaa.

Ofidiofobian voittaminen on mahdollista, vaikka se voi olla asteittainen prosessi. Muista, että käärmeiden pelon hallinnan oppiminen ja ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää fobian voittamiseksi. Mielenterveysammattilaisen ja joidenkin selviytymismekanismien avulla pääset takaisin täysin nauttimaan luonnosta.