Mitä tarkoittaa WWW

World Wide Web, joka tunnetaan myös nimellä WWW tai W3, on toisiinsa linkitettyjen hypertekstiasiakirjojen järjestelmä, jota käytetään Internetin kautta. Tämän järjestelmän kehitti vuonna 1989 Tim Berners-Lee CERNistä, Euroopan ydintutkimusjärjestöstä, jotta tutkijat voivat jakaa tietoa ja tehdä yhteistyötä projekteissa helpommin.

Nykyään World Wide Webistä on tullut yksi tärkeimmistä viestintä- ja tiedonjakovälineistä maailmassa. Miljoonat ihmiset käyttävät sitä päivittäin päästäkseen käsiksi suureen joukkoon tietoa, pitääkseen yhteyttä muihin ja hoitaakseen liiketoimia.

Miten World Wide Web toimii?

World Wide Web perustuu standardiin nimeltä Hypertext Transfer Protocol (HTTP), joka mahdollistaa tiedon siirron Internetin kautta. Kun syötät URL-osoitteen (uniform Resource locator) selaimeesi, se lähettää HTTP-pyynnön verkkosivuston palvelimelle, joka vastaa pyydetyllä sisällöllä.

Verkkosivuston sisältö näytetään selaimessasi käyttämällä HTML-nimistä merkintäkieltä (Hypertext Markup Language), joka mahdollistaa tekstin, kuvien, linkkien ja muiden elementtien luomisen. Verkkosivustoja isännöidään palvelimilla, jotka ovat yhteydessä Internetiin ja tarjoavat sivuston sisällön kaikille sitä pyytäville.

Usein Kysytyt Kysymykset

Mitä eroa on Internetillä ja World Wide Webillä?

Internet on maailmanlaajuinen tietokoneiden verkko, jotka kommunikoivat keskenään standardiprotokollia käyttäen. World Wide Web on yksi Internetin tarjoamista palveluista ja mahdollistaa hypertekstiasiakirjojen jakamisen.

Kuka keksi World Wide Webin?

World Wide Webin keksi Tim Berners-Lee, CERNin ohjelmistosuunnittelija, vuonna 1989.

Mikä on URL-osoite?

URL (uniform Resource locator) on verkko-osoite, jonka avulla voit käyttää tiettyä verkkosivustoa tai sivua World Wide Webissä. URL-osoitteet koostuvat useista osista, mukaan lukien protokolla (HTTP), verkkotunnuksen nimi (kuten google.com) ja polku tietylle sivulle tai resurssille.

Mikä on HTML?

HTML (Hypertext Markup Language) on sivunkuvauskieli, jota käytetään verkkosivujen luomiseen. Se mahdollistaa tekstin, kuvien, linkkien ja muiden elementtien luomisen verkkosivulle.