Mitä tarkoittaa Business Casual

Business casual on pukeutumiskoodi, jota noudatetaan yleisesti toimistoissa ja yritystapahtumissa. Se on hieman rennompi pukukoodi kuin perinteinen yrityspukukoodi, mutta siinä on silti tiettyjä ohjeita, joita on noudatettava. Pohjimmiltaan business casual on tapa pukeutua ammattimaisesti olematta liian muodollinen.

Mitä Business Casual tarkoittaa?

Business casual tarkoittaa pukeutumista ammattimaisesti mutta mukavasti. Vaikka pukeutumiskoodi on rennompi kuin perinteiset bisnesasut, on silti tärkeää pukeutua työpaikkaa ja tilaisuutta vastaavasti. Business casual -asu ei saa näyttää liian rennolta tai liian muodolliselta, vaan sen sijaan löytää oikea tasapaino.

Kuinka pukeutua liike-elämään?

Business casual -pukeutuminen voi olla melko hankalaa, mutta joidenkin ohjeiden avulla sitä on helppo seurata. Tässä on joitain vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä, kun pukeudutte arkielämään:

1. Tunne toimistosi pukukoodi

Ennen kuin alat pukeutua business casual -pukeutumiseen, on tärkeää tietää toimistosi pukeutumiskoodi. Joissakin toimistoissa on tiukat pukeutumiskoodit, kun taas toisissa on rennommat säännöt. Pukeutumiskoodin tunteminen auttaa sinua ymmärtämään, mitä sinulta odotetaan.

2. Kiinnitä huomiota sopivuuteen

Yksi tärkeimmistä asioista, jotka on pidettävä mielessä, kun pukeudut arkipäivään, on vaatteiden istuvuus. Vaatteesi tulee istua hyvin ja olla mukavia käyttää. Vältä liian tiukkoja tai liian löysiä vaatteita, sillä molemmat voivat pilata yleisilmeesi.

3. Valitse oikeat värit

Kun puhut väreistä, muista, mitä käytät. Neutraalit värit, kuten musta, harmaa ja laivastonsininen, ovat aina turvallisia. Voit kuitenkin käyttää myös kirkkaita värejä, mutta varmista, etteivät ne ole liian äänekkäitä tai ylivoimaisia.

4. Pukeudu ylös tai alas lisävarusteilla

Jos haluat lisätä tyylikkyyttä liikeasuusi, voit tehdä sen asusteiden avulla. Miehille kello, vyö ja solmio voivat tehdä tempun. Naisille huivit, korvakorut ja rannekorut voivat lisätä ripauksen eleganssia.

5. Jalkineet

Vaikka jalkineet eivät ehkä vaikuta isolta jutulta, ne voivat tehdä asustasi tai rikkoa sen. Miehille pukukengät tai -loaferit ovat loistavia valintoja. Naisille tasaiset, korkokengät tai saappaat ovat kaikki hyväksyttäviä.

UKK

1. Voinko käyttää farkkuja Business Casualissa?

Vaikka farkut voivat olla hyväksyttäviä joillakin työpaikoilla, on parasta välttää niitä liike-elämässä. Valitse sen sijaan mekkohousut tai chinot.

2. Onko hyvä käyttää tennareita?

Tämä voi riippua toimistokulttuuristasi. Jotkut toimistot sallivat lenkkarit, kun taas toiset eivät. Jos olet epävarma, on parasta pelata varman päälle ja pysyä muodollisemmissa jalkineissa.

3. Voinko käyttää shortseja Business Casualissa?

Ei. Shortsit eivät yleensä ole hyväksyttäviä liike-elämässä. Kiinni mekkohousuihin tai hameisiin.

4. Voinko käyttää t-paitoja Business Casualissa?

Se riippuu t-paidan tyypistä. Yksinkertaiset, laadukkaasta kankaasta valmistetut paidat voivat näyttää upeilta, kun ne yhdistetään mekkohousujen tai hameiden kanssa. Vältä t-paitoja, joissa on iskulauseita, logoja tai grafiikkaa.

5. Pitääkö minun käyttää bleiseriä Business Casualissa?

Ei. Vaikka bleiserit voivat kiillottaa ilmettäsi, ne eivät ole pakollisia arkipukukoodissa. Voit valita mekkopaidan ja housut tai puseron ja hameen.

Muista, että pukeutumisessa business casualiin on kyse oikean tasapainon löytämisestä ammattimaisen ja rennon välillä. Pidä aina mielessä, mikä sopii tilaisuuteen ja toimistoympäristöösi. Näiden vinkkien avulla luot yrityksesi rennon ilmeen.