Mitä tarkoittaa octofobia

Octofobia on järjetöntä luvun kahdeksan pelkoa. Tämä fobia on tietyntyyppinen fobia, joka on eräänlainen ahdistuneisuushäiriö. Mustekafobiaa sairastava henkilö kokee äärimmäistä ahdistusta kohtaaessaan numeron kahdeksan tai mitä tahansa siihen liittyvää.

Oktofobian oireet

Joitakin octofobian oireita ovat:

  • Äärimmäinen ahdistus, kun kohtaat numeron kahdeksan
  • Vältä paikkoja tai tilanteita, joissa on numero kahdeksan
  • Fyysiset oireet, kuten hikoilu, vapina ja sydämentykytys
  • Paniikkikohtaukset
  • Vaikeus toimia jokapäiväisessä elämässä, koska pelko numerosta kahdeksan

Oktofobian syyt

Oktofobian syitä ei vielä täysin ymmärretä. Kuitenkin, kuten muutkin fobiat, se voi johtua traumaattisesta tapahtumasta menneisyydessä, joka liittyy numeroon kahdeksan. Se voi olla myös opittua käyttäytymistä, jossa henkilölle kehittyy fobia havaitessaan jonkun toisen pelkoa numerosta kahdeksan.

Oktofobian hoito

Oktofobian hoito sisältää terapian ja lääkityksen. Kognitiivinen-käyttäytymisterapia on tehokas hoitomuoto, jossa terapeutti auttaa henkilöä ymmärtämään irrationaalisen pelkonsa perimmäisen syyn ja auttaa häntä selviytymään siitä. Altistusterapia on toinen hoitomuoto, jossa henkilö altistuu vähitellen luvun kahdeksan pelolle hallittujen tilanteiden kautta.

UKK

Onko octofobia yleistä?

Ei, mustekala on harvinainen fobia.

Voiko mustekavasta parantua?

Kyllä, mustekalaa voidaan hoitaa ja parantaa terapialla ja lääkkeillä.

Mikä on mustekofobian perimmäinen syy?

Oktofobian perimmäistä syytä ei vielä täysin ymmärretä, mutta se voi johtua traumaattisesta tapahtumasta tai opitusta käytöksestä.

Mitä eroa on oktofobian ja 8 pallon fobian välillä?

8 pallon fobia on biljardipöydän numeron kahdeksan pelkoa, kun taas oktofobia on numeron kahdeksan pelko missä tahansa kontekstissa.

Voiko octofobia vaikuttaa ihmisen jokapäiväiseen elämään?

Kyllä, oktofobia voi vaikuttaa ihmisen jokapäiväiseen elämään, jos hän välttää paikkoja tai tilanteita, joissa on numero kahdeksan tai kokee äärimmäistä ahdistusta kohtaaessaan numeron kahdeksan.

Onko lääkitys tarpeen oktofobian hoitoon?

Lääkitystä voidaan käyttää yhdessä hoidon kanssa oktofobian hoitoon, mutta se ei aina ole välttämätöntä.