Mitä tarkoittaa Alma Mater

On yleistä kuulla ilmaisua ”Alma Mater” viitattaessa kouluihin, yliopistoihin tai korkeakouluihin. Mutta mitä se tarkalleen ottaen tarkoittaa ja miksi se on tärkeää?

Latinankielinen lause ”Alma Mater” tarkoittaa ilmaisua ”kasvattava äiti”. Se on termi, jota käytetään kuvaamaan koulua, korkeakoulua tai yliopistoa, josta henkilö on valmistunut. Ilmausta käytetään kuvaamaan laitosta, joka antoi yksilölle korkeakoulutuksen ja muokkasi hänen persoonaansa ja maailmankuvaansa.

Alma Mater on tärkeä, koska se edustaa valmistuneiden kokemuksia, muistoja ja arvoja. Nämä yhteiset kokemukset luovat erityisen siteen alumnien ja oppilaitoksen välille, johon he osallistuivat. Se ilmaisee myös ylpeyttä ja uskollisuutta, jota alumnit tuntevat alma materiaan kohtaan, ja innostaa heitä työskentelemään oppilaitoksensa parantamiseksi.

Lisäksi Alma Materin konseptilla on keskeinen rooli hyväntekeväisyyden ja anteliaisuuden edistämisessä alumnien keskuudessa. Alumnien lahjoitukset ja lahjoitukset auttavat laitosta tarjoamaan tuleville sukupolville samat koulutusmahdollisuudet, joista he hyötyivät. Tämä tuki lisää laitoksen arvovaltaa ja mainetta ja antaa sen jatkaa kehittymistä ja kasvua.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

 • Kuinka äännetään ilmaisu Alma Mater

  Alma Mater lausutaan ”ahl-mah mah-ter”.

 • Mikä on Alma Mater -laulu?

  Alma Mater -laulu on valmistujaisjuhlissa soitettava koululaulu, joka heijastaa oppilaitoksen ylpeyttä ja perinteitä.

 • Miksi alumnit antavat takaisin Alma Materilleen?

  Alumnit antavat takaisin Alma Materilleen tapana maksaa eteenpäin laitokseltaan saamansa edut ja mahdollisuudet. Se on myös arvostuksen osoitus kokemuksista ja muistoista, joita he saivat koulu- tai yliopisto-ajastaan.

 • Onko yleistä, että ihmiset palaavat Alma Materiinsa?

  Kyllä, on tavallista, että alumnit palaavat Alma Materiinsa erilaisiin tapahtumiin, kuten tapaamisiin, kotiinpaluutapahtumiin, urheilutapahtumiin ja muihin sosiaalisiin tapaamisiin.