Mitä tarkoittaa Nota Bene (NB.)

Nota Bene, yleensä lyhennettynä NB, on latinankielinen termi, joka tarkoittaa ”merkitkää hyvin”. Sitä käytetään usein kiinnittämään huomiota tärkeisiin tietoihin tai osoittamaan, että johonkin on kiinnitettävä erityistä huomiota. Huomautus:tä käytetään tyypillisesti kirjallisessa viestinnässä, kuten kirjeissä, sähköposteissa tai muistioissa.

Kuinka käyttää NB oikein

Huomautus: käytetään yleensä lauseen tai kappaleen alussa, jonka jälkeen on pilkku. Sitä voidaan käyttää myös lauseen sisällä, keskellä tai lopussa, mutta se tulee erottaa pilkuilla tai suluilla.

Tässä muutamia esimerkkejä:

  • NB. Allekirjoita sopimus ennen perjantaita.
  • Allekirjoita sopimus ennen perjantaita NB.
  • Ole kiltti NB. että kokousaika on muuttunut klo 15.00.

Huomaa, että NB:n jälkeen on aina piste, kun sitä käytetään amerikanenglanniksi.

UKK

Mitä eroa on NB:llä ja PS:llä?

NB ja PS ovat molemmat kirjallisessa viestinnässä käytettyjä lyhenteitä, mutta niillä on eri merkitys. NB:tä käytetään kiinnittämään huomiota tärkeisiin tietoihin, kun taas PS:llä (postscript) lisätään viesti tai ajatus kirjeen tai sähköpostin loppuun.

Voidaanko NB:tä käyttää puheviestinnässä?

NB:tä käytetään tyypillisesti kirjallisessa viestinnässä, mutta sitä voidaan käyttää myös puheviestinnässä korostamaan tärkeää asiaa tai selventämään tietoa.

Käytetäänkö NB vain virallisessa kirjallisuudessa?

Huomautus:tä käytetään usein virallisessa kirjallisuudessa, kuten liikekirjeenvaihdossa tai akateemisissa papereissa, mutta sitä voidaan käyttää myös epävirallisessa kirjoittamisessa, kuten henkilökohtaisissa sähköpostiviesteissä tai sosiaalisessa mediassa.