Mitä tarkoittaa metroseksuaali

Metroseksuaali on termi, joka luotiin ensimmäisen kerran 1990-luvulla kuvaamaan uudenlaista kaupunkimiestyyppiä, joka oli erittäin tietoinen hoidosta, muodista ja tyylistä. Termi viittasi alun perin heteroisiin miehiin, jotka olivat kiinnostuneita perinteisesti naisellisista harrastuksista, kuten muoti ja hoito. Nykyään termiä käytetään kuitenkin myös homomiehiin, joilla on samanlainen kiinnostus tyyliin ja hoitoon. Brittitoimittaja Mark Simpson teki tämän termin suosituksi artikkelissa, jonka hän kirjoitti The Independent -sanomalehteen vuonna 1994.

Miksi se on relevanttia tänään?

Viime vuosina kiinnostus metroseksuaalisuutta kohtaan on kasvanut. Suuntaus on noussut dramaattisesti määrittäen uudelleen perinteiset käsitykset maskuliinisuudesta ja stereotypiat miehistä. Miehet ovat yhä kiinnostuneempia muodista ja hoidosta, eivätkä enää pelkää omaksua perinteisesti naisellisia tapoja ja harrastuksia. Sosiaalisen median nousu on auttanut edistämään tätä trendiä, kun miehet jakavat hoito-, muoti- ja elämäntapavinkkejä keskenään.

Lisäksi muotiteollisuus on siirtänyt painopisteensä pelkästään naisten vaatteiden valmistuksesta myös miesten vaatteiden suunnitteluun. Suunnittelijat ja brändit luovat nyt enemmän muodikkaita vaatteita ja hoitotuotteita, jotka palvelevat metroseksuaalisia miesväestöä. Kauneusalan kasvu näkyy myös miesten ihonhoito- ja hoitotuotteiden määrässä nykyään markkinoilla.

UKK

  • Mitä eroa on metroseksuaalisella ja homoseksuaalisella miehellä?

    Metroseksuaali viittaa heteromieheen, joka on kiinnostunut perinteisesti naisellisista harrastuksista, kuten muoti ja hoito; kun taas homoseksuaalisuus viittaa henkilöön, joka tunnistaa olevansa homo tai homoseksuaali, mikä tarkoittaa, että he tuntevat emotionaalista ja intiimiä vetovoimaa samaa sukupuolta kohtaan.

  • Ovatko kaikki metroseksuaalit miehet homoja?

    Ei, metroseksuaaliset miehet eivät välttämättä ole homoja. Metroseksuaalisuus on enemmän muoti- ja hoitotrendi, eikä se liity seksuaaliseen suuntautumiseen.

  • Onko metroseksuaali negatiivinen vai positiivinen termi?

    Metroseksuaalisuus on neutraali termi, joka kuvaa tiettyä elämäntrendiä. Se, onko se positiivinen vai negatiivinen, riippuu yksilön näkökulmasta.