Mitä tarkoittaa FTFY

FTFY tulee sanoista ”Fixed That For You”. Se on yleinen Internet-lyhenne, jota käytetään oikaisemaan tai parantamaan jonkun toisen lausuntoa tai viestiä, usein humoristisella tai sarkastisella tavalla. Se on tapa auttaa ihmisiä parantamaan viestintää ja samalla pilkata heidän virheitään.

Lyhennettä käytetään usein sosiaalisen median alustoilla, keskustelufoorumeilla ja kommenttiosioissa. Se on nopea ja helppo tapa tarjota neuvoja ja tehdä korjauksia olematta liian aggressiivista tai vastakkainasettelua.

Esimerkkejä

  • Väärä väite: ”Voisin välittää vähemmän tuloksesta.”

    FTFY: ”En voisi vähempää välittää tuloksesta.”

  • Väärä lausunto: ”Näin sen elokuvan eilen illalla.”

    FTFY: ”Näin sen elokuvan eilen illalla.”

  • Väärä väite: ”Olet hullu, kun ajattelet niin.”

    FTFY: ”Olet hullu, kun ajattelet niin.”

UKK

Mikä on FTFY:n tarkoitus?

FTFY:n tarkoitus on auttaa ihmisiä parantamaan viestintää. Se on tapa korjata virheet kevyesti ja rennosti, mikä voi auttaa estämään väärinkäsityksiä ja väärintulkintoja.

Käytetäänkö FTFY:tä aina vitsillä?

Ei, FTFY:tä voidaan käyttää myös vakavasti. Joskus ihmiset käyttävät sitä vain korjatakseen virheen ilman humoristista tarkoitusta.

Onko FTFY:n käyttö epäkohteliasta?

Se riippuu kontekstista ja siitä, miten sitä käytetään. Jos sitä käytetään hyödyllisellä ja rakentavalla tavalla, se ei ole epäkohteliasta. Jos sitä kuitenkin käytetään pilkkaavalla tai halventavalla tavalla, sitä voidaan pitää töykeänä.

Käytetäänkö FTFY:tä vain kirjoitetussa tekstissä?

Ei, FTFY:tä voidaan käyttää kaikentyyppiseen viestintään, joka vaatii korjausta, mukaan lukien puhutut sanat, kuvat ja videot.

Onko olemassa muita samanlaisia ​​lyhenteitä sanalle FTFY?

Kyllä, muita vastaavia lyhenteitä ovat IIRC (jos muistan oikein), IMO (mielestäni) ja TLDR (liian pitkä, ei lukenut).