Mitä tarkoittaa Sepultura

Sepultura on brasilialainen metalliyhtye, joka on ollut aktiivinen 1980-luvun alusta lähtien. Bändi on nauttinut laajasta kriittisestä ja kaupallisesta menestyksestä vuosien varrella sekä kotimaassaan Brasiliassa että ympäri maailmaa. Nimi ”Sepultura” tarkoittaa kirjaimellisesti ”hauta” tai ”hautaus” portugaliksi. Bändin perustajajäsenet keksivät nimen varhaisten harjoitustensa aikana, inspiroituneena kuolemasta ja tuhosta, jonka he näkivät kotikaupungissaan Belo Horizontessa. Nimen synkistä konnotaatioista huolimatta Sepulturan musiikki käsittelee usein sosiaalisen oikeudenmukaisuuden, poliittisen levottomuuden ja kulttuurisen identiteetin teemoja. Heidän sanoituksensa on laulettu sekä portugaliksi että englanniksi, ja yhtye on yhdistänyt soundiinsa erilaisia ​​elementtejä brasilialaista musiikkia ja kulttuuria. Koko uransa aikana Sepultura on julkaissut lukuisia albumeita ja kiertänyt laajasti, ja siitä on tullut yksi vaikutusvaltaisimmista metallibändeistä Etelä-Amerikassa ja sen ulkopuolella.

UKK

Mitä musiikkigenrejä Sepultura soittaa?

Sepultura on ensisijaisesti metallibändi, mutta he ovat vuosien varrella sisällyttäneet soundiinsa elementtejä eri alalajeista, mukaan lukien thrash metal, death metal, groove metal ja paljon muuta.

Keitä ovat Sepulturan nykyiset jäsenet?

Vuodesta 2021 lähtien Sepulturan kokoonpanoon kuuluvat vokalisti Derrick Green, kitaristi Andreas Kisser, basisti Paulo Jr. ja rumpali Eloy Casagrande.

Mitkä ovat Sepulturan tunnetuimpia kappaleita?

Sepultura on julkaissut monia suosittuja ja vaikutusvaltaisia ​​kappaleita vuosien varrella, mukaan lukien ”Roots Bloody Roots”, ”Territory”, ”Refuse/Resist” ja ”Arise”.

Onko Sepultura koskaan voittanut palkintoja?

Kyllä, Sepultura on voittanut useita palkintoja uransa aikana, mukaan lukien Latinalaisen Grammyn parhaasta brasilialaisesta rock-albumista vuonna 1999.

Mikä on Sepulturan perintö metalliyhteisössä?

Sepulturaa pidetään laajalti yhtenä vaikutusvaltaisimmista Etelä-Amerikasta tulleista metallibändeistä, ja heidän musiikillaan on ollut merkittävä vaikutus metalligenreen kokonaisuutena. He ovat inspiroineet lukemattomia muita bändejä ja auttaneet kiinnittämään huomiota kukoistavaan metallimaailmaan Brasiliassa ja sen ulkopuolella.