Mitä tarkoittaa EIC

EIC on lyhenne sanoista Earned Income Credit, joka on verohyvitys, joka myönnetään pienituloisille veronmaksajille. IRS otti käyttöön EIC:n 1970-luvun puolivälissä keventääkseen alimman tuloluokissa olevien henkilöiden sosiaaliturvaveroja. Verohyvitys on tarkoitettu ensisijaisesti työssäkäyvien lapsiperheiden tukemiseen.

EIC voidaan hakea joko palautettavana tai ei-palautettavana verohyvityksenä. Palautettava verohyvitys tarkoittaa, että jos hyvitys ylittää velan, veronmaksaja voi saada erotuksen palautuksena. Verohyvitys, jota ei palauteta, sen sijaan vain vähentää verovelan määrää.

Miten EIC toimii?

Saadaksesi EIC:n, sinun on täytettävä tietyt kelpoisuusvaatimukset, mukaan lukien tulot palkasta, itsenäisestä ammatinharjoittajasta tai maataloudesta. Sinulla on myös oltava voimassa oleva sosiaaliturvatunnus ja täytettävä tietyt ikä- ja asuinpaikkavaatimukset. Lisäksi EIC:n määrä riippuu tuloistasi, hakemuksesi statuksestasi ja vaatimukset täyttävien lasten lukumäärästä.

Verovuonna 2020 EIC:n enimmäismäärä on 6 660 dollaria veronmaksajille, joilla on vähintään kolme vaatimukset täyttävää lasta. Summa pienenee vähitellen veronmaksajille, joilla on vähemmän lapsia, ja lopulta poistuu, kun ylität tulorajan hakemuksesi perusteella.

UKK:

K: Kuka voi hakea EIC:tä?

V: EIC on käytettävissä veronmaksajille, jotka täyttävät tietyt tulo-, ikä- ja asuinpaikkavaatimukset ja jotka ovat ansainneet tuloja palkasta, itsenäisestä ammatinharjoittajasta tai maataloudesta.

K: Mikä on suurin EIC-määrä, jonka voin saada?

V: Saatamasi EIC:n enimmäismäärä riippuu tuloistasi, hakemuksesi tilasta ja vaatimukset täyttävien lasten lukumäärästä. Verovuonna 2020 enimmäismäärä on 6 660 dollaria veronmaksajille, joilla on vähintään kolme vaatimukset täyttävää lasta.

K: Onko EIC palautettavissa?

V: Kyllä, EIC voidaan hakea joko palautettavana tai ei-palautettavana verohyvityksenä. Palautettava verohyvitys tarkoittaa, että jos hyvitys ylittää velan, veronmaksaja voi saada erotuksen palautuksena.

K: Kuinka voin määrittää, olenko oikeutettu EIC:iin?

V: IRS tarjoaa EIC Eligibility Assistant -työkalun, jonka avulla voit määrittää, oletko oikeutettu verohyvitykseen. Löydät työkalun verohallinnon verkkosivuilta.

K: Pitääkö minun ilmoittaa verot saadakseni EIC:n?

V: Kyllä, sinun on annettava veroilmoitus saadaksesi EIC:n.

K: Milloin voin hakea EIC:tä?

V: Voit hakea EIC:tä, kun teet veroilmoituksen tulon ansaintavuodelta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että EIC voi tarjota merkittävää taloudellista hyötyä pienituloisille veronmaksajille. On tärkeää ymmärtää kelpoisuuskriteerit ja verohyvityksen toiminta, jotta voit varmistaa oikean summan ja maksimaalisen hyödyn. Jos sinulla on kysyttävää EIC:n hakemisesta veroilmoituksessasi, harkitse veroasiantuntijan puoleen kääntymistä tai IRS:n verkkosivuston resurssien käyttöä.