Mitä tarkoittaa Tonic

Oletko koskaan kuullut sanaa ”tonic” ja miettinyt, mitä se tarkoittaa? Tonicilla on useita merkityksiä riippuen kontekstista, jossa sitä käytetään. Tässä artikkelissa tutkimme tonicin eri merkityksiä auttaaksemme sinua ymmärtämään termin kattavasti.

Tonicin määritelmä substantiivina

Substantiivina tonicilla on erilaisia ​​merkityksiä riippuen siitä, käytetäänkö sitä musiikissa vai lääketieteessä.

Tonic musiikissa

Musiikissa tonic on duuri- tai molliasteikon ensimmäinen aste tai sävel, joka toimii teoksen pääsävelenä tai kotipohjana. Se on asteikon vakain ja lepäävin sävel, ja se on piste, jota kohti muut sävelet lopulta painottuvat. Yksinkertaisemmin sanottuna tonic on kappaleen ”kotipesä”. Kun musiikkikappale päättyy tonic-nuottiin, se tuntuu täydelliseltä ja kuuntelijalle tyydyttävältä.

Tonic lääketieteessä

Lääketieteessä tonic tarkoittaa ainetta, joka virkistää, vahvistaa tai palauttaa kehon toimintoja. Se voi viitata myös tonisoivaa ainetta sisältävään lääkevalmisteeseen, kuten malarian hoitoon käytettävään kiniinitonnisiin.

Tonicin määritelmä adjektiivina

Adjektiivina tonicilla voi myös olla useita merkityksiä sen käyttökontekstin perusteella.

Fyysinen tai henkinen tonic

Kun sitä käytetään kuvaamaan henkilöä tai eläintä, tonic voi tarkoittaa virkistävää, virkistävää tai energisoivaa. Esimerkiksi ”reipas kävely voi olla tonic mielelle ja keholle.”

Tonic-vesi

Tonic voi viitata myös sellaiseen hiilihapotettuun veteen, jolla on karvas maku kiniinin lisäämisestä. Alun perin sitä käytettiin sen lääkinnällisten ominaisuuksien vuoksi, mutta nykyään sitä käytetään yleisemmin sekoittimena alkoholijuomissa.

Tonic Neck Reflex

Lopuksi tonic voi viitata imeväisten refleksin tyyppiin, jota kutsutaan tonic-niskarefleksiksi. Siinä pään ja ylävartalon ojentaminen toiselle puolelle, vastakkainen käsi ojennettuna ja vastakkainen käsi koukussa. Tämä refleksi esiintyy syntymässä ja katoaa noin kuuden kuukauden iässä.

Usein kysyttyä Tonicista

Mihin tonic-vettä käytetään?

Tonic-vettä käytetään yleisesti sekoittimena alkoholijuomissa, erityisesti ginissä ja tonicissa. Sitä voidaan käyttää myös sellaisenaan virkistävänä vähäkalorisena juomana.

Onko tonic-vesi terveellistä?

Tonic-vesi sisältää lisättyjä sokereita ja kaloreita, joten sitä tulee käyttää kohtuudella. Lisäksi kiniini, tonic-veden karvas aromiaine, voi aiheuttaa ongelmia ihmisille, joilla on tiettyjä sairauksia, kuten epäsäännöllinen sydämen rytmi ja munuaissairaus.

Mikä on tonic niskarefleksi?

Tonic niskarefleksi on eräänlainen refleksi, jota esiintyy pikkulapsilla ja johon liittyy pään ja ylävartalon ojentaminen toiselle puolelle, vastakkaisen käsivarren ollessa ojennettuna ja vastakkaisen koukussa. Se katoaa noin kuuden kuukauden iässä.

Mikä on tonic sol-fa?

Tonic sol-fa on musiikin teorian opetusmenetelmä, jossa korostetaan solfège-tavujen käyttöä asteikon sävelten esittämiseen. John Curwen kehitti sen 1800-luvulla keinona tehdä musiikkikoulutuksesta helpommin saatavilla ihmisille, jotka eivät pystyneet lukemaan tavallista nuottikirjoitusta.

Johtopäätös

Tonic on sana, jolla on useita merkityksiä, jotka voivat vaihdella kontekstin mukaan, jossa sitä käytetään. Tonicin eri merkityksien ymmärtäminen voi auttaa sinua ymmärtämään paremmin termin vivahteita ja käyttämään sitä oikein eri tilanteissa.