Mitä tarkoittaa Coitus Interruptus

Coitus interruptus, joka tunnetaan yleisesti nimellä ”pull-out menetelmä”, on ehkäisymenetelmä, jossa mies vetää peniksensä emättimestä ennen siemensyöksyä raskauden estämiseksi. Tätä menetelmää on käytetty vuosisatojen ajan, ja monet parit käyttävät sitä edelleen. Siihen liittyy kuitenkin suuri epäonnistumisaste ja sen tehokkuudesta ja eettisistä vaikutuksista kiistaa.

Kuinka harjoitella Coitus Interruptusta

Harjoitellakseen yhdyntää, miespuolisen kumppanin on vedettävä peniksensä emättimestä ennen siemensyöksyä. Tämä on tehtävä joka kerta, kun pari ryhtyy seksuaaliseen kanssakäymiseen. On tärkeää huomata, että siittiöitä voi olla läsnä siemensyöksyä edeltävässä nesteessä, joten tämä menetelmä ei ole idioottivarma raskauden ehkäisyssä.

Coitus Interruptuksen tehokkuus

Coitus interruptusin epäonnistumisprosentti on korkea, jopa 22 % vuodessa, mikä tekee siitä yhden vähiten tehokkaita ehkäisykeinoja. Tämä johtuu vieroituksen ajoituksen vaikeudesta ja mahdollisesta siemensyöksyä edeltävästä nesteestä sisältää siittiöitä. Sitä ei suositella ensisijaiseksi ehkäisymenetelmäksi, ja sitä tulisi käyttää vain sen rajoitusten ymmärtämisessä.

Coitus Interruptusta ympäröivä kiista

Coitus interruptusta on kritisoitu sen tehottomuudesta ja mahdollisuudesta lisätä sukupuolitautien (STI) riskiä. Lisäksi jotkut väittävät, että menetelmä on epäeettinen, koska se voi jättää huomiotta kumppanin tunteet ja motiivit tämän menetelmän käyttämiseen. On tärkeää olla avoin ja läpinäkyvä viestintä kumppanin kanssa ennen tämän ehkäisymenetelmän harjoittamista.

UKK

Onko yhdynnän keskeytys tehokas?

Ei, yhdynnässä keskeytyneiden epäonnistumisten määrä on korkea, jopa 22 % vuodessa, mikä tekee siitä yhden vähiten tehokkaita ehkäisykeinoja.

Estääkö yhdyntähäiriö sukupuolitaudit?

Ei, yhdynnän keskeytys ei estä sukupuolitauteja. On tärkeää käyttää kondomia tai muita suojamuotoja sukupuolitautien leviämisen estämiseksi.

Onko yhdynnän keskeytys eettistä?

Coitus interruptuksen eettiset vaikutukset ovat keskustelun kohteena. Jotkut väittävät, että se on epäeettistä, koska siinä on mahdollisuus jättää huomiotta kumppanin tunteet ja motiivit käyttää tätä menetelmää. On tärkeää olla avoin ja läpinäkyvä viestintä kumppanin kanssa ennen tämän ehkäisymenetelmän harjoittamista.

Pitäisikö yhdynnän keskeytymistä käyttää ensisijaisena ehkäisymuotona?

Ei, yhdynnän keskeytystä ei tule käyttää ensisijaisena ehkäisymuotona sen suuren epäonnistumisasteen vuoksi. Sitä tulisi käyttää vain ymmärtämällä sen rajoitukset.

Mitä muita ehkäisymuotoja on?

Muita ehkäisymuotoja ovat kondomit, ehkäisypillerit, kohdunsisäiset laitteet (IUD), implantit ja sterilointi.