Mitä tarkoittaa Confer (suomeksi vrt.)

Confer (CF.) on latinalainen termi, jota käytetään yleisesti akateemisessa kirjoituksessa yhdistämään kaksi käsitettä tai ideaa. Itse asiassa anna lukijalle ohjeena käyttää ulkopuolista lähdettä tekstissä esitetyn väitteen tueksi.

Suomaaisittain käytetään lyhennettä vrt.

Käyttöohje CF. tai vrt.

Akateemisessa kirjoittamisessa, vrt. käytetään ilmaisemaan lukijalle, että on olemassa ulkoinen lähde, johon viittaat tukemaan tekstissä esittämääsi argumenttia. Alla on esimerkkejä siitä, kuinka vrt. voidaan käyttää lauseessa:

  • ”Kirjoittajan näkemykset ovat yhdenmukaisia ​​muiden tutkijoiden argumenttien kanssa (vrt. Smith, 2005).”
  • ”On tärkeää tunnustaa tämän tutkimuksen rajoitukset (vrt. Jones, 2003).”
  • ”On olemassa useita tutkimuksia, jotka tukevat hypoteesia (vrt. Black, 2010; White, 2012).”

Jokaisessa näistä esimerkeistä, vrt. käytetään osoittamaan, että kirjoittaja viittaa toisen lähteen ideoihin oman väitteensä tueksi.

UKK:

Mitä eroa on ks. ja nähdä?

Ks. Molempia käytetään ohjaamaan lukijoita ulkoisiin lähteisiin. Niiden välinen ero on se, että vrt. käytetään ilmaisemaan, että kahden idean tai käsitteen välillä on suhde, kun taas katso -toimintoa käytetään ohjaamaan lukija lähteeseen, joka tarjoaa lisätietoa.

Onko vrt. käytetään vain akateemisessa kirjoituksessa?

Ks. on yleisimmin käytetty akateemisessa kirjoittamisessa, mutta sitä voidaan käyttää missä tahansa kirjoituksessa, jossa haluat osoittaa, että väittellesi on ulkopuolista tukea.

Pitääkö minun sisällyttää lainaus vrt.?

Kyllä, on tärkeää sisällyttää täydellinen lainaus lähteestä, johon viittaat, kun käytät vrt. kirjoituksessasi. Tämä auttaa varmistamaan, että lukijasi voivat helposti löytää lähteen ja etsiä sitä tarvittaessa itse.

Voinko käyttää vrt. monta kertaa yhdessä lauseessa?

Kyllä, voit käyttää vrt. useita kertoja yhdessä lauseessa, jos sinun on viitattava useisiin lähteisiin. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että lause pysyy selkeänä ja helposti ymmärrettävänä lukijalle.

Pitäisikö minun käyttää vrt. tai ibid.?

Ibid. on toinen termi, jota käytetään yleisesti akateemisessa kirjoittamisessa ohjaamaan lukijoita lähteeseen, joka on aiemmin mainittu tekstissä. Valinta välillä ks. ja Ibid. riippuu kontekstista ja käytetystä tyylioppaasta. Yleisesti, vrt. käytetään, kun haluat osoittaa kahden käsitteen välisen suhteen, kun taas Ibid. käytetään, kun haluat viitata täsmälleen samaan lähteeseen kuin edellinen lainaus.

Johtopäätös

CF. on tärkeä lyhenne akateemisessa kirjoittamisessa, koska se viestii lukijalle, että esitetylle väitteelle on olemassa ulkopuolinen tuki. Käytettäessä vrt. on tärkeää antaa täydellinen lainaus ulkoiselle lähteelle ja varmistaa, että vrt. on selkeä ja lukijan helppo ymmärtää. Noudattamalla näitä ohjeita voit käyttää ks. tehokkaasti ja auttaa vahvistamaan kirjoituksessasi esittämääsi argumenttia.