Mitä tarkoittaa Summa Cum Laude

Summa cum laude on latinankielinen termi, joka tarkoittaa ”korkeimmalla ansiolla” tai ”suurin kiitoksella”. Se on akateeminen kunnianosoitus, joka myönnetään valmistuvan luokan tai ohjelman korkeimman tason opiskelijoille. Summa cum laude -statuksen saavuttaminen on merkittävä saavutus, ja se edellyttää erinomaista akateemista suorituskykyä kaikilla kursseilla sekä vahvaa sitoutumista oppimiseen, tutkimukseen ja stipendiin.

Miten Summa Cum Laude palkitaan?

Summa cum laude myönnetään yleensä korkeakouluissa ja yliopistoissa opiskelijoille, jotka ovat saavuttaneet kumulatiivisen arvosanan keskiarvon (GPA) vähintään 3,9 asteikolla 4,0. GPA:n erityinen summa cum laude -kynnys voi vaihdella oppilaitosten välillä, mutta se on yleensä korkeampi kuin magna cum laude (”suurella erotuksella”) ja cum laude (”erityisesti”) vaatimukset.

Korkean GPA:n lisäksi muita kriteereitä, joita voidaan harkita summa cum laude -tapahtumassa, ovat:

 • Kunniakurssien tai opinnäytetyön suorittaminen
 • Osallistuminen tutkimusprojekteihin tai akateemisiin kilpailuihin
 • Korkean pistemäärän saavuttaminen kattavista kokeista
 • Poikkeuksellisen johtajuuden tai palvelun osoittaminen kampuksella tai yhteisössä

Kuinka saavuttaa Summa Cum Laude -status?

Saavuttaakseen summa cum laude -statuksen, opiskelijoiden on oltava omistautuneita akateemisille harrastuksilleen ja sitouduttava huippuosaamiseen kaikilla opintojensa osa-alueilla. Tässä on muutamia vinkkejä summa cum laude -statuksen saavuttamiseen:

 • Aseta korkeat tavoitteet ja työskentele lujasti niiden saavuttamiseksi
 • Ota haastavia kursseja ja menesty niissä
 • Kehitä vahvat opiskelutottumukset ja noudata johdonmukaista aikataulua
 • Osallistu tutkimukseen, kunniakursseihin ja muuhun akateemiseen toimintaan
 • Pyydä mentorointia ja ohjausta professoreilta ja neuvonantajilta
 • Pysy motivoituneena ja keskittynyt tavoitteisiisi
 • Hyödynnä akateemisia mahdollisuuksiasi ja kokemuksiasi

UKK

Mikä on summa cum lauden GPA-vaatimus?

GPA-vaatimus summa cum laudelle vaihtelee korkeakoulujen ja yliopistojen välillä, mutta se on tyypillisesti noin 3,9 asteikolla 4,0.

Mitä eroa on summa cum lauden, magna cum lauden ja cum lauden välillä?

Summa cum laude, magna cum laude ja cum laude ovat erilaisia ​​akateemisia tunnustuksia, jotka myönnetään opiskelijan akateemisen suorituksen perusteella. Summa cum laude on korkein tunnustus, magna cum laude on toiseksi korkein ja cum laude on kolmanneksi korkein tunnustus.

Voitko saavuttaa summa cum laude tutkijakoulussa?

Kyllä, summa cum laude voidaan myöntää myös tutkijakoulutusohjelmissa. Sen saavuttamisen kriteerit voivat kuitenkin vaihdella ohjelman ja oppilaitoksen mukaan.

Myöntävätkö kaikki korkeakoulut ja yliopistot latinalaisia ​​kunnianosoituksia?

Ei, kaikki korkeakoulut ja yliopistot eivät myönnä latinalaisia ​​kunnianosoituksia. Päätöksen latinalaisten kunnianosoitusten myöntämisestä tekee yleensä oppilaitos, ja joillakin voi olla erilaisia ​​akateemisia kunnianosoituksia koskevia käytäntöjä tai käytäntöjä.

Mitä muita etuja summa cum laude saa?

Summa cum laude -statuksen saavuttaminen voi tarjota etuja, kuten parempia uranäkymiä, lisääntynyttä tunnustusta kollegoilta ja professoreilta sekä tunnetta saavutuksesta ja ylpeydestä akateemisista saavutuksistaan.