Mitä tarkoittaa ASL

Amerikkalainen viittomakieli (ASL) on visuaalinen kieli, jota monet kuurot käyttävät Yhdysvalloissa ja Kanadassa. ASL:llä on oma ainutlaatuinen kielioppinsa, syntaksinsa ja sanastonsa, eikä se ole vain englannin manuaalinen versio. Tässä oppaassa käsittelemme joitain olennaisia ​​tietoja ASL:sta, mukaan lukien sen historiasta, kuinka aloittaa sen oppiminen ja kuinka sitä käytetään nykymaailmassa.

ASL:n historia

ASL:lla on pitkä ja rikas historia. Jotkut uskovat sen syntyneen viittomakielten yhdistelmästä, jota käytettiin Ranskassa 1700-luvulla. Toiset sanovat, että se kehittyi itsenäisesti Yhdysvalloissa ja Kanadassa. ASL tunnustettiin ensimmäisen kerran virallisesti kieleksi 1960-luvulla, ja se on jatkanut kasvuaan ja kehittymistä siitä lähtien.

ASL:n oppiminen

Jos olet kiinnostunut ASL:n oppimisesta, käytettävissäsi on monia resursseja. Joitakin suosittuja vaihtoehtoja ovat yhteisön korkeakoulut, verkkokurssit ja paikalliset ASL-luokat. Lisäksi on monia kirjoja, videoita ja verkkosivustoja, jotka on omistettu ASL:n opettamiseen.

On tärkeää huomata, että ASL:n oppiminen on elinikäinen prosessi. Kuten mikä tahansa kieli, sen hallitseminen vaatii harjoittelua ja kärsivällisyyttä. Palkinnot ovat kuitenkin ehdottomasti sen arvoisia – kommunikointi kuurojen kanssa heidän omalla kielellään on voimakas kokemus.

ASL:n käyttö tänään

ASL:ää käytetään nykyään monissa eri tilanteissa. Kuurot voivat käyttää sitä kotona, töissä tai julkisilla paikoilla. Lisäksi tulkit ja translitteraattorit käyttävät usein ASL:ää kommunikoidakseen kuurojen kanssa ammattimaisissa olosuhteissa. ASL:ää opetetaan myös monissa kouluissa vieraana kielenä.

UKK

K. Onko ASL sama kuin englanti?

V. Ei, ASL:llä on oma ainutlaatuinen kielioppinsa ja sanastonsa.

K. Onko ASL käytössä vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa?

V. Vaikka ASL:ää käytetään ensisijaisesti Yhdysvalloissa ja Kanadassa, kaikkialla maailmassa käytetään monia viittomakieliä.

K. Käyttävätkö kaikki kuurot ASL:ää?

V. Ei, kuurot käyttävät monia erilaisia ​​viittomakieliä ympäri maailmaa.

K. Onko tarpeen olla kuuro oppiakseen ASL:n?

V. Ei, monet kuulevat ihmiset oppivat ASL:n kommunikoimaan kuurojen ystäviensä, perheenjäsentensä tai työtovereidensa kanssa.

K. Voinko oppia ASL:n verkossa?

V. Kyllä, ASL:n oppimiseen on saatavilla monia verkkokursseja ja resursseja. On kuitenkin tärkeää löytää hyvämaineinen lähde ja harjoitella myös muiden ihmisten kanssa henkilökohtaisesti.

Yhteenvetona voidaan todeta, että ASL on voimakas ja ainutlaatuinen kieli, joka on välttämätön kuurojen kanssa kommunikoinnissa. Ottamalla aikaa ASL:n oppimiseen voit avata uuden viestintä- ja ymmärryksen maailman.