Mitä tarkoittaa ADN

ADN on lyhenne sanoista Associate’s Degree in Nursing. Tämä koulutusohjelma on suunniteltu tarjoamaan opiskelijoille hoitoalan peruskoulutusta. ADN on perustutkinto rekisteröidyille sairaanhoitajille (RNs) ja keskittyy hoitotyön, anatomian ja fysiologian, farmakologian ja lääketieteen etiikan perusperiaatteisiin. ADN-ohjelman suorittaminen kestää tyypillisesti 2–3 vuotta, ja se valmistaa valmistuneet suorittamaan NCLEX-RN-kokeen, joka on RN:iden kansallinen lisenssikoe.

ADN:n merkitys terveydenhuollon koulutuksessa ja käytännössä

ADN-ohjelmilla on ratkaiseva rooli terveydenhuollon ammattilaisten kysynnän tyydyttämisessä hoitotyön alalla. ADN-tutkinnon saaneet RN:t on koulutettu suorittamaan monenlaisia ​​​​tehtäviä erilaisissa terveydenhuollon ympäristöissä, kuten sairaaloissa, klinikoilla ja pitkäaikaishoitolaitoksissa. He vastaavat potilaiden hoidosta, lääkkeiden antamisesta, elintoimintojen seurannasta ja lääkäreiden avustamisesta toimenpiteissä. Lisäksi ADN-tutkinnon omaavat RN:t ovat välttämättömiä potilaiden päivittäisten terveydenhuoltotarpeiden täyttämiseksi, mukaan lukien kroonisista sairauksista kärsivien tai leikkauksista toipuvien potilaiden.

ADN-ohjelmat tarjoavat opiskelijoille myös vahvan perustan hoitotyön teorialle ja käytännön taitoja, jotka valmistavat heitä edistyneempään hoitotyön tutkintoon. Monet opiskelijat päättävät suorittaa sairaanhoitajan kandidaatin tutkinnon ADN:n ansaitsemisen jälkeen, mikä voi johtaa parempiin työmahdollisuuksiin ja korkeampiin palkoihin. Jotkut työnantajat tarjoavat myös lukukausimaksujen korvausohjelmia ADN-tutkinnon suorittaneille, jotka haluavat jatkaa BSN:ää.

Usein kysytyt kysymykset ADN:stä

Mitkä ovat ADN-ohjelmien vaatimukset?

ADN-ohjelmien erityisvaatimukset voivat vaihdella kouluittain, mutta useimmat ohjelmat edellyttävät opiskelijoilta ylioppilastutkintoa tai vastaavaa tutkintoa, vähintään 2,5–3,0 GPA:ta sekä luonnontieteiden ja matematiikan kurssien suorittamista. Jotkut ohjelmat voivat myös edellyttää, että opiskelijat läpäisevät rikostaustatarkastuksen ja huumetarkastuksen.

Voinko työskennellä RN:nä ADN-tutkinnolla?

Kyllä, ADN-ohjelmista valmistuneet voivat suorittaa NCLEX-RN-kokeen ja tulla lisensoituiksi RN:iksi. Jotkut työnantajat voivat kuitenkin haluta tai vaatia, että RN:illä on BSN-tutkinto.

Kuinka kauan ADN-ohjelman suorittaminen kestää?

ADN-ohjelmien suorittaminen kestää yleensä 2–3 vuotta, riippuen koulusta ja siitä, onko opiskelija kokopäiväistä vai osa-aikaista.

Mitkä ovat ADN-tutkinnon omaavien RN:ien työmahdollisuudet?

ADN-tutkinnon omaavien RN:ien työmahdollisuudet ovat vahvat. Bureau of Labor Statisticsin mukaan RN:n työllisyyden ennustetaan kasvavan 7 prosenttia vuodesta 2019 vuoteen 2029, mikä lisää alalle 221 900 uutta työpaikkaa.

Kuinka paljon ADN-tutkinnon ansaitseminen maksaa?

ADN-tutkinnon ansaintakustannukset vaihtelevat koulun ja sijainnin mukaan. CollegeCalcin mukaan kahden vuoden ADN-ohjelman keskimääräiset lukukausimaksut ja maksut ovat 11 222 dollaria osavaltion opiskelijoille julkisissa kouluissa ja 29 590 dollaria valtion ulkopuolisille opiskelijoille julkisissa kouluissa. Yksityiset koulut voivat olla kalliimpia.

Voinko siirtää krediittejä ADN-ohjelmasta BSN-ohjelmaan?

Kyllä, monet BSN-ohjelmat hyväksyvät krediittejä ADN-ohjelmista. Erityisvaatimukset ja siirtokäytännöt voivat kuitenkin vaihdella kouluittain.