Mitä tarkoittaa roadman

Roadman on termi, jota käytetään kuvaamaan alakulttuuria Isossa-Britanniassa. Termiä on viime vuosina suosinut grime-musiikki ja sosiaalinen media. Roadman-kulttuurille on ominaista erityiset muotivalinnat, slangi ja käyttäytyminen. Tiemiehenä olemisen ymmärtäminen voi auttaa sinua navigoimaan tässä alakulttuurissa ja siihen liittyvässä musiikissa.

Roadmanin määritelmän tutkiminen

Termi ”tiemies” sai alkunsa Lontoosta, ja sitä käytetään kuvaamaan nuoria miehiä, jotka kasvavat työväenluokan tai köyhillä alueilla. Nämä miehet yhdistetään yleensä jengikulttuuriin, koska he toimivat usein ryhmissä ja osallistuvat rikolliseen toimintaan. Kaikki tiemiehet eivät kuitenkaan ole sekaantuneet rikollisuuteen. Termiä käytetään myös kuvaamaan tietyntyyppistä muotia ja musiikkimakua.

Muodin suhteen tiemiehet käyttävät yleensä verryttelypukuja, tennareita ja pesäpallolakkia. Verryttelypuvut ovat usein kalliita ja merkkituotteita, kun taas tennarit ovat rajoitettuja tai hypettyjä julkaisuja. Tiemiehet pitävät pesäpallolakkia matalalla silmiensä päällä ja suosivat koruja, kuten ketjuja ja korvakoruja. Yleinen estetiikka on hyvin urbaania ja streetwear-vaikutteista.

Musiikillisesti tiemiehet kuuntelevat yleensä grimeä, genreä, joka sai alkunsa Lontoosta 2000-luvun alussa. Grimelle on ominaista nopeatempoiset elektroniset biitit, aggressiivinen lyriikka ja tee-se-itse-eetos. Tiemiehet osallistuvat usein grime-konsertteihin, joita kutsutaan ”raveiksi”, ja osallistuvat ”skankingiin”, tanssiin, joka sisältää hyppäämistä, sekoitusta ja käsien heiluttamista.

Roadman-alakulttuuri

Roadman-subkulttuuri on uskomattoman monipuolinen ja amorfinen. Se ei ole yksi yhtenäinen liike tai organisaatio, vaan pikemminkin samanhenkisten yksilöiden löysä kokoelma. Vaikka tiemieskulttuuriin liittyy negatiivinen stereotypia, kaikki tiemiehet eivät ole mukana rikollisessa toiminnassa tai jengeissä. Monet ihmiset omaksuvat tiemiehen tyylin ja slängin ryhtymättä mihinkään laittomaan toimintaan.

Roadman-kulttuuri on yleisintä Lontoossa, josta se sai alkunsa, mutta se on levinnyt koko Britanniaan. Sosiaalisella medialla on ollut keskeinen rooli tiemieskulttuurin popularisoinnissa, sillä nuoret voivat olla yhteydessä muihin, joilla on samanlaisia ​​kiinnostuksen kohteita ja tyyliä. Roadman-muotia ja slangia esittelevillä Instagram-sivuilla on tuhansia seuraajia, ja grime-musiikki on saanut valtavirran tunnustusta.

Usein kysyttyä Roadman-kulttuurista

Mikä on termi roadman alkuperä?

Termin ”roadman” alkuperä on epäselvä, mutta sen uskotaan saaneen alkunsa Lontoosta 2000-luvun alussa. Sitä on saatettu käyttää kuvaamaan nuoria miehiä, jotka viettivät paljon aikaa kaduilla ja osallistuivat rikolliseen toimintaan.

Ovatko kaikki tiemiehet mukana rikollisessa toiminnassa?

Ei, kaikki tiemiehet eivät ole mukana rikollisissa toimissa tai ryhmissä. Termiä käytetään kuvaamaan alakulttuuria, joka sisältää sekä positiivisia että negatiivisia puolia. Jotkut ihmiset omaksuvat tiemiehen tyylin ja slangin osallistumatta laittomaan toimintaan.

Millaista musiikkia tiemiehet kuuntelevat?

Tiemiehet kuuntelevat yleensä grime-musiikkia, genreä, joka sai alkunsa Lontoosta 2000-luvun alussa. Grimelle on ominaista nopeatempoiset elektroniset biitit, aggressiivinen lyriikka ja tee-se-itse-eetos. Se on saavuttanut valtavirran tunnustusta viime vuosina Skeptan ja Stormzyn kaltaisten artistien ansiosta.

Mitä skannaus on?

Skanking on grime-musiikkiin ja roadman-kulttuuriin liittyvä tanssiliike. Se sisältää hyppäämistä, sekoittamista ja käsien heiluttamista, ja se tehdään usein ryhmissä grime-konserteissa, joita kutsutaan ”raveiksi”.

Mitkä muotivalinnat liittyvät roadman-kulttuuriin?

Tiemiehillä on tapana käyttää verryttelypukuja, tennareita ja lippalakkia. Verryttelypuvut ovat usein kalliita ja merkkituotteita, kun taas tennarit ovat rajoitettuja tai hypettyjä julkaisuja. Tiemiehet pitävät pesäpallolakkia matalalla silmiensä päällä ja suosivat koruja, kuten ketjuja ja korvakoruja. Yleinen estetiikka on hyvin urbaania ja streetwear-vaikutteista.

Onko tiemieskulttuuri vain Yhdistyneen kuningaskunnan asia?

Tiemieskulttuuri sai alkunsa Isosta-Britanniasta, mutta se on levinnyt muihin maihin, kuten Yhdysvaltoihin ja Kanadaan. Roadman-kulttuuriin liittyvä muoti ja musiikki ovat saaneet maailmanlaajuista seuraajaa, vaikka se on edelleen yleisin Iso-Britanniassa.

Voinko osallistua tiemieskulttuuriin ilman laitonta käyttäytymistä?

Kyllä, voit omaksua tiemiehen tyylin ja slangin osallistumatta mihinkään laittomaan toimintaan. Monet nuoret houkuttelevat roadman-kulttuuriin liittyvää muotia ja musiikkia ilman jengitoimintaa tai rikollista käyttäytymistä.

Roadman-kulttuurin ymmärtäminen on tärkeää, jos haluat olla tekemisissä Yhdistyneen kuningaskunnan alakulttuurien kanssa tai seurata grime-musiikkia. Vaikka tiemiehiin liittyy negatiivinen stereotypia, on tärkeää ymmärtää, etteivät kaikki tiemiehet osallistu rikolliseen toimintaan. Alakulttuuri on monipuolinen ja jatkuvasti kehittyvä, ja jokainen päättää itse, miten haluaa osallistua.