Mitä tarkoittaa XIV eli inverse VIX

XIV tarkoittaa ”VelocityShares Daily Inverse VIX Short-Term Exchange-Traded Note”. Se on kaupankäyntiväline, joka tarjoaa käänteisen altistuksen S&P 500 -osakemarkkinaindeksin volatiliteetille. Tämä tarkoittaa, että jos S&P 500:n arvo nousee, XIV:n arvo laskee ja päinvastoin.

Sijoittajat käyttävät XIV:ää panostaakseen osakemarkkinoiden volatiliteettiin. Kun osakemarkkinat ovat rauhalliset ja volatiliteetti alhainen, XIV voi tarjota tasaisen tuottovirran. Kuitenkin, kun volatiliteetti piikit, XIV voi kokea merkittäviä tappioita.

Miten XIV toimii?

XIV käyttää monimutkaista rahoitusinstrumenttia, jota kutsutaan pörssilainaksi (ETN), tarjotakseen käänteisen altistuksen S&P 500:n volatiliteettille. ETN:t ovat rakenteeltaan kuten joukkovelkakirjat ja ne on suunniteltu seuraamaan tietyn markkinaindeksin tai omaisuuserän kehitystä.

XIV:n tapauksessa ETN on suunniteltu tarjoamaan käänteinen altistuminen S&P 500 VIX Short-Term Futures -indeksille, joka mittaa S&P 500:n implisiittistä volatiliteettia seuraavan kuukauden aikana.

Kun sijoittajat ostavat XIV:n osakkeita, he olennaisesti lainaavat rahaa ETN:n liikkeeseenlaskijalle vastineeksi lupauksesta maksaa tuotto VIX Short-Term Futures -indeksin kehityksen perusteella. Jos indeksin arvo laskee, XIV tarjoaa positiivisen tuoton. Jos indeksin arvo nousee, XIV antaa negatiivisen tuoton.

Kenen pitäisi sijoittaa XIV:ään?

XIV on erittäin spekulatiivinen sijoitus, jota tulisi harkita vain kokeneiden kauppiaiden, jotka ymmärtävät siihen liittyvät riskit. Se on suunniteltu tarjoamaan lyhytaikainen altistuminen osakemarkkinoille, eikä se sovellu pitkäaikaisille sijoittajille.

Sijoittajat, jotka haluavat ottaa korkean riskin, saattavat huomata, että XIV voi tarjota arvokkaan lähteen salkkujensa hajauttamiseen. On kuitenkin tärkeää muistaa, että XIV voi kokea merkittäviä tappioita markkinoiden epävakauden aikoina.

UKK

Mitä eroa on XIV:n ja VIX:n välillä?

VIX on indeksi, joka mittaa S&P 500 -osakemarkkinaindeksin implisiittistä volatiliteettia seuraavan kuukauden aikana. XIV on pörssilaina, joka tarjoaa käänteisen altistuksen S&P 500 VIX Short-Term Futures -indeksin volatiliteetille.

Miten XIV:llä käydään kauppaa?

XIV:llä käydään kauppaa NASDAQ-pörssissä tunnuksella XIV.

Kuinka voin ostaa XIV:n osakkeita?

Sijoittajat voivat ostaa XIV:n osakkeita välitystilin kautta. On tärkeää muistaa, että XIV on erittäin spekulatiivinen sijoitus, ja vain kokeneiden kauppiaiden tulisi harkita sitä, jotka ymmärtävät siihen liittyvät riskit.

Mitkä ovat XIV:ään sijoittamisen riskit?

XIV on erittäin spekulatiivinen sijoitus, joka voi kokea merkittäviä tappioita markkinoiden epävakauden aikoina. Sijoittajien tulee olla valmiita menettämään koko sijoituksensa. On myös tärkeää muistaa, että XIV on suunniteltu tarjoamaan lyhytaikainen altistuminen osakemarkkinoille, eikä se sovellu pitkäaikaisille sijoittajille.