Mitä tarkoittaa totes

Totes on moderni slangitermi, jota käytetään sanomaan ”täysin” tai ”täysin”. Tätä lausetta käyttävät yleisesti nuoremmat sukupolvet, ja se on suosittu sosiaalisen median alustoilla, kuten Twitter, Instagram ja TikTok.

Vaikka totes on samanlainen kuin muut slängin termit, kuten ”sairas” tai ”mahtava”, se on erityisen yleistä naiskeskeisissä yhteisöissä, ja sitä käytetään usein leikkisänä ja innostuneena ilmaisuna yhteisymmärryksestä tai jännityksestä.

Totesien alkuperä ja käyttö

Sanan totes sanotaan syntyneen muotiteollisuuden termin ”kangaskassi” käytöstä 1900-luvun puolivälissä. Sen nykyaikainen slangimerkitys ”täysin” tai ”täysin” nousi kuitenkin suosioon vasta 2000-luvun alussa ja yleistyi sosiaalisen median ja pikaviestinnän myötä.

Slangitermiä totes käytetään lyhenteenä sanoista ”täysin”, ja sitä käytetään usein huutomerkkinä tai vastauksena jonkun toisen lausuntoon tai kysymykseen. Tässä on joitain yleisiä esimerkkejä keskustelussa käytetävistä kassoista:

  • ”Se konsertti oli aivan mahtava!”
  • ”Haluatko hakea pizzaa lounaaksi?” ”Totit!”
  • ”Rakastan uusia kenkiäsi. Ne ovat ihan oikeita!”

Totesia voidaan käyttää loputtomasti, ja se on edelleen suosittu slangitermi nuorempien sukupolvien keskuudessa.

UKK

Mitä eroa on ”toteilla” ja ”täysin”?

Totes on yleisesti käytetty slangitermi ”täysin” tai ”täysin”. Sitä käytetään usein lyhenteenä, ja sitä voidaan pitää epämuodollisempana ja leikkisänä kuin koko sana ”täysin”.

Voiko laukkuja käyttää virallisissa olosuhteissa?

Vaikka tosia käytetään tyypillisesti epävirallisissa keskusteluissa, ei ehkä ole tarkoituksenmukaista käyttää sanaa virallisissa tilanteissa, kuten työhaastatteluissa tai yritystapaamisissa. On aina parasta käyttää oikeaa kielioppia ja kieltä ammattimaisissa olosuhteissa.

Onko ”totes” katsottu ”oikeaksi” englanniksi?

Totesia ei pidetä oikeana englannin kielenä, ja se nähdään tyypillisesti nuorempien sukupolvien keskuudessa ja epävirallisissa ympäristöissä käytettynä slangina.

Onko totes sukupuolikohtaista?

Ei, käteisrahat eivät ole sukupuolisidonnaisia, ja niitä voivat käyttää kuka tahansa sukupuolesta riippumatta.

Mitä muita esimerkkejä slängin sanoista, jotka ovat samankaltaisia ​​kuin ”totes”?

Muita esimerkkejä ”totes” kaltaisista slangisanoista ovat ”sairas”, ”viileä”, ”mahtava” ja ”rad”.

Kaiken kaikkiaan nykyaikaisten slängin termien, kuten totes, ymmärtäminen on välttämätöntä, varsinkin nykypäivän digitaaliaikana. Kuten mitä tahansa slangia, on tärkeää käyttää sitä oikein ja sopivassa yhteydessä.