Mitä tarkoittaa EVP (tämä ei liity armeijaan)

Electronic Voice Phenomenon eli EVP on kiistanalainen aihe, joka on saanut paljon huomiota viime vuosina. EVP on prosessi, jossa tallennetaan äänitallenteita selittämättömistä äänistä tai äänistä, joiden uskotaan olevan paranormaalia alkuperää. Tässä prosessissa käytetään elektronisia laitteita, kuten digitaalisia ääninauhureita tai radioita, poimimaan ja nauhoittamaan ääntä ja ääniä, jotka eivät kuulu ihmiskorvaan.

Huolimatta lukuisista teorioista, joiden mukaan EVP johtuu äänipareidoliasta (taipumus kuulla merkityksellisiä tai ymmärrettäviä ääniä satunnaisessa kohinassa) tai radiotaajuuksien tai muiden äänivääristymien aiheuttamista ääniartefakteista, monet uskovat, että EVP on seurausta kommunikoinnista vainajan henkien kanssa. tai muita paranormaaleja olentoja.

EVP:tä ympäröivä kiista

Vaikka monet ihmiset uskovat EVP:hen ja heillä on ollut omia kokemuksia paranormaalista ilmiöstä, se on edelleen erittäin kiistanalainen aihe tiedeyhteisössä. Tunnetut tiedemiehet, paranormaalien tutkijat ja skeptikot ovat keskustelleet EVP-todisteiden pätevyydestä ja luotettavuudesta.

Yksi tärkeimmistä syistä epäilyyn ja kiistaan ​​EVP:tä kohtaan on empiiristen todisteiden ja tieteellisten selitysten puute. Kriitikot väittävät, että monet EVP-tallenteet voidaan helposti selittää luonnonilmiöillä tai teknisillä ilmiöillä, kun taas kannattajat väittävät, että joillekin EVP-tekniikoilla poimituille äänille ei ole järkevää selitystä.

Toinen syy kiistaan ​​on EVP-tallenteiden tulkinnan subjektiivinen luonne. Monet uskovat, että EVP-tallenteiden tulkintaan vaikuttavat usein henkilökohtaiset uskomukset, ennakkoluulot ja ennakkokäsitykset paranormaalista ilmiöstä.

Usein kysyttyä EVP:stä

Mitä laitteita tarvitaan EVP:n kaappaamiseen?

EVP:n kaappaamiseen tarvitset elektronisen laitteen, joka voi tallentaa ääntä, kuten digitaalisen äänitallentimen tai radion. Jotkut ihmiset käyttävät mieluummin erikoislaitteita, jotka on tehty erityisesti EVP:n kaappaamiseen, kuten henkilaatikko tai haamulaatikko.

Voiko kukaan kaapata EVP:tä vai tarvitsetko erityisiä taitoja tai kykyjä?

Kuka tahansa voi yrittää kaapata EVP:n, mutta se vaatii kärsivällisyyttä, sinnikkyyttä ja vähän onnea. Monet ihmiset, jotka ovat onnistuneet kaappaamaan EVP:tä, uskovat, että herkkyys paranormaaleille tai psyykkisille kyvyille voi lisätä merkityksellisten tallenteiden kaappaamisen todennäköisyyttä.

Kuinka voit erottaa todellisen EVP:n satunnaisista äänistä tai häiriöistä?

Voi olla vaikeaa erottaa todellista EVP:tä muista äänistä tai häiriöistä. Jotkut ihmiset käyttävät ohjelmistoja taustamelun analysoimiseen ja suodattamiseen sekä mahdollisten äänen poikkeavuuksien havaitsemiseen. Toiset luottavat intuitioon ja subjektiiviseen tulkintaan tallenteesta.

Onko EVP tieteellisesti todistettu?

Ei, EVP:tä ei ole tieteellisesti todistettu. Vaikka EVP:n tutkimiseksi on tehty joitain tutkimuksia ja kokeita, ei ole olemassa konkreettista tieteellistä näyttöä elektronisten laitteiden kautta kommunikoivien paranormaalien kokonaisuuden tai haamujen olemassaolosta.

Mitä minun pitäisi tehdä, jos otan EVP:n?

Jos tallennat EVP:n, on tärkeää tutkia tallenne huolellisesti ja poistaa kaikki luonnolliset tai tekniset selitykset. Voit myös jakaa tallenteen muiden paranormaalien tutkijoiden tai alan asiantuntijoiden kanssa saadaksesi heidän mielipiteensä ja panoksensa.

Voiko EVP olla vaarallinen?

Ei ole näyttöä siitä, että EVP olisi vaarallinen. Jotkut paranormaalien tutkijat kuitenkin varoittavat, että EVP-istuntoihin tulee suhtautua kunnioittavasti ja varovasti, koska aina on mahdollisuus kommunikoida negatiivisten entiteettien kanssa tai kutsua tahattomasti ei-toivottuja energioita tilaan.

Voidaanko EVP:tä käyttää todisteena tuomioistuimessa?

Ei, EVP ei ole hyväksyttävä todisteena tuomioistuimessa, koska sitä ei ole tieteellisesti todistettu ja sitä pidetään subjektiivisena ja tulkinnanvaraisena.

Johtopäätös

EVP on edelleen kiistanalainen aihe, joka jakaa mielipiteitä ja uskomuksia. Vaikka monet ihmiset vannovat EVP:n pätevyyden ja aitouden puolesta, todisteiden ja selitysten oikeellisuudesta käydään edelleen paljon skeptisyyttä ja tieteellistä keskustelua. Riippumatta siitä, uskotko EVP:hen vai et, aihe tarjoaa mielenkiintoisen ja ajatuksia herättävän kurkistuksen tuntemattomaan ja selittämättömään.